Tribunalul Cluj i-a redat libertatea Monicăi Iacob Ridzi

Tribunalul Cluj a luat astăzi decizia eliberării condiționate a fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi. Judecătorii au respins astfel opoziția procurorilor DNA și au menținut decizia luată, în urmă cu trei săptămâni de Judecătoria Gherla.

Potrivit jurnaliștilor de la ”Ziua de Cluj”, magistraţii Tribunalului Cluj au declarat că au respins contestaţia DNA faţă de măsura liberării condiţionate a Monicăi Iacob Ridzi, decisă luna trecută de Judecătoria Gherla. „Se menţine decizia Judecătoriei Gherla şi dispune de îndată punerea în libertate a Monicăi Iacob Ridzi”. Hotărârea este definitivă și irevocabilă, astfel că Monica Iacob Ridzi urmează să fie pusă în libertate în cursul acestei zile.

Potrivit jurnaliștilor de la aceeași publicație din Cluj, în sala de judecată fost prezentă şi Monica Iacob Ridzi care a declarat cu lacrimi în ochi că se va retrage din viaţa publică, urmând să se dedice familiei şi creşterii celor doi copii minori. „M-am rugat în fiecare zi la Dumnezeu să rezist, nu am avut niciun tratament preferenţial, am muncit cot la cot cu celelalte deţinute la curăţenie şi servirea mesei şi am respectat toate regulamentele din penitenciar. Mi-a fost enorm de greu, dar gândul că voi fi alături de copii m-a făcut să rezist”, a spus fostul ministru al Tineretului.

Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată în 2015 la cinci ani de închisoare în dosarul „2 Mai”, în care a fost judecată pentru abuz în serviciu.