O nouă etapă de dezbatere pentru elaborarea proiectului ”Acum pentru Viitorul Vulcanului”

Home Administrație O nouă etapă de dezbatere pentru elaborarea proiectului ”Acum pentru Viitorul Vulcanului”
O nouă etapă de dezbatere pentru elaborarea proiectului ”Acum pentru Viitorul Vulcanului”

La Centrul Șansa din municipiul Vulcan au venit astăzi peste 250 de cetățeni din grupurile selectate pentru a lua parte la implemenarea unui potențial program european care poate aduce circa 7 milioane de euro pentru dezvoltarea zonelor vulnerabile din punct de vedere scial și economic din municipiul Vulcan.

În acest scop, Strategia de Dezvoltare Locală, care se află în ultima etapă de elaborare în cadrul proiectului ”Acum pentru Viitorul Vulcanului”, se bazează pe toate datele culese prin cercetarea făcută de membrii echipei de proiect, în ultimele săptămâni. Astăzi la Centrul Șansa s-a derulat o nouă rundă de discuții cu cetățenii din zonele vizate de obiectivul proiectului.

Cei peste 250 de cetățeni înscriși pe lista de participanți au venit să afle și să înțeleagă mai bine ce anume urmărește acest proiect, care reprezintă doar punctul de pornire într-o serie lungă de proiecte locale, ce vor fi depuse pentru finanțare la Uniunea Europeană, proiecte cu profund caracter social. Toate lămuririle solicitate au venit din partea primarulului Vulcanului – Gheorghe Ile, a viceprimarului Cristian Merișanu, darnși ale managerului proiectului – Monica Munteanu și ale expertului Ioan Gorăcel.

”Doresc să-i felicit pe liderii de grupuri sociale integrate în proiectul ACUM PENTRU VIITORUL VULCANULUI, pentru că au reușit să transmită cetățenilor din zonele vizate de proiect, necesitatea și utilitatea comunicării, în scopul stabilirii celor mai bune soluții legate de nevoile lor. Personal am fost impresionat să văd astăzi atât de mulți vulcăneni prezenți la întâlnirea cu noi. ACUM PENTRU VIITORUL VULCANULUI reprezintă, startul, fundamentul și platforma de lucru pentru o suită de proiecte viitoare pe care le vom depune la Uniunea Europeană, proiecte cu care vom reuși să rezolvăm o parte însemnată din nevoile oamenilor din cele mai vulnerabile zone ale Vulcanului”, a declarat Gheorge Ile, primarul municipiului Vulcan.

La rândul său, viceprimarul Cristian Merișanu apeciază că în cadrul discuțiilor de astăzi cu locuitorii din cartierele Colonie, Crividia, Centrul Vechi si Dallas ( Micro 3B), despre problemele din aceste zone ale orașului și modalitățile în care ele pot fi abordare în cadrul proiectului „Acum pentru Viitorul Vulcanului”, oamenii au ridicat probleme pe cât de diverse, pe atât de interesante. ”Sperăm să rezolvăm cât mai multe dintre problemele semnalate de cetățeni, în cadrul acestui program european pe care sper că Vulcanul va reuși să-l câștige. Mulțumesc tuturor celor care au răspuns invitației noastre și care, în acest fel, au arătat o dată în plus că sunt interesați de dezvoltarea cartierelor în care locuiesc”, a declarat viceprimarul Cristian Merișanu.

În opinia autorităților locale de la Vulcan, aceste discuții au totodată menirea să genereze o nouă atitudine civică, de implicare de comunicare, de interacțiune a beneficiarilor proiectului, prin dialog direct cu reprezentanții administrației publice locale.

Domeniile de interes abordate în studiul făcut de echipa de proiect, pun în evidență principalele nevoi ale oamenilor din zonele vizate și o anume prioritizare a solicitării de fonduri europene, pentru atenuarea acestor nevoi. Efectul direct al obținerii acestor fonduri, din 2018 încolo, este creșterea calității vieții în zonele denumite ca fiind (deocamdată), comunități marginalizate ale Vulcanului.