Drum bun spre Mănăstirea Prislop

Home Administrație Drum bun spre Mănăstirea Prislop
Drum bun spre Mănăstirea Prislop

Drumul județan care asigură acum accesul spre Mănăstirea Prislop, un loc special pentru mii de români, este unul modern, după cum au ținut să demonstreze oficialii Consiliului județean Hunedoara, care au inaugurat astăzi, în mod festiv, finalizarea lucrărilor de asfaltare a acestei artere rutiere din județul nostru.

DJ 687K care pornește din Silvașu de Jos și se oprește la poarta mănăstirii a fost inaugurat oficial de către conducerea Consiliului Județean Hunedoara, în prezența președintelui Consiliului județean Hunedoara – Mircea Bobora, a prefectului județului Huneodara – Tiberiu Kiszely, a deputatului Laurențiu Nistor (fost președinte al CJ Huneodara) și altor oficialități.

Cei 7 kilometri de drum au intrat în reabilitare în urmă cu doi ani, iar lucrările au constat în aducerea sa la parametri tehnici necesari unui trafic rutier într-o continuă creștere. În afara localităților pe care le traversează, acolo unde spațiul a permis-o, artera rutieră a fost lărgită la două benzi pe sens sau are pe urcare o bandă pentru traficul greu, au fost consolidate și modernizate podețele, au fost ridicate ziduri de sprijin și amenajate rigole. De asemenea, au fost realizate marcajele și semnalizare rutieră pentru ca pelerinii să ajungă în bune condiții la mormântul părintelui Arsenie Boca.