Unde și cum sărbătorește Petrila Ziua Națională a României ?

Home Cultură Unde și cum sărbătorește Petrila Ziua Națională a României ?
Unde și cum sărbătorește Petrila Ziua Națională a României ?

Orașul Petrila va sărbători Ziua Națională a României alături de toți cetățenii care doresc să fie în mijlocul comunității, printr-o serie de manifestări cultural-artistice dedicate zilei de 1 decembrie.

Sărbătoarea este programată să înceapă, în dimineața zilei de 1 Decembrie, la orele 11,00, cu o paradă a instituțiilor în pas de defilare, cu plecare din zona Pieței Grand Marr până la Casa de Cultură „Ladislau Schmidt” din orașul Petrila, în care culorile drapelului național se vor îmbina cu portul popular românesc.

„Anul acesta ne dorim ca Ziua Națională a României să o petrecem așa cum se cuvine și invit pe toți cetățenii orașului Petrila să ni se alăture, să fim împreună în această zi specială, la 99 de ani de la Marea Unire de la 1918, să cinstim memoria înaintașilor noștri luptători pentru unitate națională”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Evenimentul va continua la Casa de Cultură unde se vor desfășura festivitățile cu prilejul Zilei Naționale a României în care va avea loc o slujbă religioasă, urmată de un discurs aniversar al primarului Vasile Jurca și un spectacol artistic având ca temă Ziua Unirii, spectacol prezentat de artiștii componenți ai ansamblurilor „Junii Petrileni” și „Nedeia Petrileană” din Petrila.

La finalul manifestărilor culturale, participanții sunt invitați la o degustare de mâncare tradițională, pregătită de bucătari din zona Jieț, binecunoscuți în arta culinară tradițională locală, precum și un pahar cu vin fiert sau ceai.

„La 1 decembrie este momentul când cinstim pe cei care, de-a lungul istoriei, au contribuit la formarea poporului român, sărbătorim unitatea şi spiritualitatea unui popor care a avut şi are valori care merită cinstite așa cum se cuvine. Cu această ocazie am pregătit momente speciale dedicate Zilei Naționale, sperând în participarea în număr cât mai mare a locuitorilor orașului Petrila”, spune primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.