Avram Iancu, printre protagoniștii Programului guvernamental ”Campionii României în școală, liceu și universitate”

Guvenul României a lansat, la finalul săptămnii trecute, programul național ”Campionii României în școală, liceu și universitate”. La evenimentul derulat vineri, 24 noiembrie, la Palatul Victoria, în prezența mai multor campioni olimpici, mondiali și europeni, sportivi de performanță, a reprezentanților Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a mai multor membri ai Guvernului a luat pate și sportivul petroșenean Avram Iancu, acesta urmând să facă parte dintre campionii României invitați să ssțină prelegeri tinerilor români, în școli, licee și universități.

„România are nevoie de o redefinire a valorilor, iar modele pentru campionii de mâine sunt sportivii care au obținut performanțe”, a afirmat ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, la evenimentul de lansare a Programului Național „Campionii României în scoală, liceu și universitate”. Acesta a precizat, ttodată că, obiectivul programului este creșterea gradului de participare activă și sistematică a copiilor și tinerilor la activități sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale și cooptarea marilor sportivi în promovarea beneficiilor sportului (măsură prevăzută în Programul de Guvernare).

Programul va fi dezvoltat în școli, licee și universități, prin participarea sportivilor de performanță, care vor avea întâlniri cu elevii și studenții și le vor vorbi despre importanța sportului și a educației fizice. Proiectul își propune să ajungă în aproximativ 2.500 de unități școlare din cele 41 de județe și municipiul București.

”Abia aştept să mă întâlnesc cu tinerii județului Hunedoara pentru a împărtăşi bucuria şi necesitatea mişcării. Sunt convins că există mulți potențiali campioni în rândurile poporului nostru. Sunt onorat să fac parte din acest frumos şi util program. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată!”, a declarat Avram Iancu.

Persoanele interesate de acest program vor putea accesa www.campioniiromâniei.com, platformă ce va prezenta în premieră în România o sursă de informare și promovare a sportivilor români, campioni olimpici, mondiali și europeni. De asemenea, în platformă se vor regăsi date biografice și informații despre performanțele campionilor României din fiecare județ, fotografii și materiale video de prezentare a acestora, informații cu privire la federațiile sportive, știri, noutăți din domeniul sportului.