Concerte, ceremonii și expoziții de 1 Decembrie 2017, la Uricani

Home Administrație Concerte, ceremonii și expoziții de 1 Decembrie 2017, la Uricani
Concerte, ceremonii și expoziții de 1 Decembrie 2017, la Uricani

Comunitatea locală din orașul Uricani va avea parte anul acesta, de 1 Decembrie, de un spectacol artistic oferit de Primăria și Consiliul local Uricani.

Primarul Dănuț Buhăescu informează că pe scena  din fața Casei de cultură de la Uricani vor urca artiști precum: Robert Târnăneanu, Gabi Stanciu, Doru Poșoș, rina Hromel, Cristian Popescu, Dorina Olariu, Ioan Drăgan și Marilena Corina Dumitru.

Spectacolul de Ziua României de la Uricani se va derula, începând cu ora 13,30 și până la lăsarea serii. În timpul spectacolului va avea loc și o demonstrație de preparare a tradiționalului preparat culinar ”Fasole cu cârnați la ceaun”, unde cetățenii vor putea gusta din vestitele bucate.

Tot cu ocazia sărbătorii Zilei Naționale a României, la Uricani  va fi prezentată o expoziție de fotografie veche, ci imagini document din instoria acestor locuri, fotografiile fiind puse la dispoziția organziatorilor de localnici. Evenimentul va avea loc la Casa de cultură din Uricani, pe 1 Decembrie, de la ora 10,00, sub genericul ”Uricani – Istorie, Tradiții, Cultură, Folclor”.

”Această călătorie în timp se vrea a fi o prezentare în imaginii, din vremurile trecute a comunităţii locale, amintindu-ne că în ciuda trecerii timpului şi modernizării societăţii, farmecul tradiţiilor şi al obiceiurilor rămâne acelaşi”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

În programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României de la Uricani mai figurează: un simpozion dedicat evocării momentului istoric de la 1 Decembrie 1918 și un program artistic al ansamblurilor de copii de la Casa de cultură din Uricani. De asemenea, în jurul orei 13,30 este programată solemnitatea înălțării tricolorului pe catarg și intonarea Imnului Național al României, în prezența oficialităților locale, ainvitaților și a cetățenilor participanți la acest eveniment.