Gesturi simple, bunătate și generozitate în ”Petrila faptelor bune”

Home Cultură Gesturi simple, bunătate și generozitate în ”Petrila faptelor bune”
Gesturi simple, bunătate și generozitate în ”Petrila faptelor bune”

La Petrila a avut loc cel mai mare eveniment caritabil desfășurat vreodată în acest oraș și totul a pornit de la ideea a două tinere extrem de dornice de a aduce zâmbetul pe buze celor care au cu adevărat nevoie de sprijin, Raluca Cocolan – bibliotecar la Școala Gimnazială Nr. 6 Petrila – Centrul de Documentare și Informare și Anca Țurcaș – consilier local al orașului Petrila.

Acestea, au promovat gesturile simple, cele de bunătate, de generozitate în rândul comunității. Au realizat echipe de voluntari și totul a decurs ca la carte. Timp de trei săptămâni au fost aduse sute de alimente de către copii, părinți, bunici, agenți economici, cetățeni ai orașului Petrila și nu numai, însă, în ultima zi de donații, preț de câteva ore au sosit încontinuu oameni cu suflet bun dispuși să ofere, după posbilități ajutorul lor.

”Am fost uimite când am văzut ce amploare a luat ideea noastră și ne bucurăm că acest proiect a reușit să adune atâta lume la un loc pentru o cauză nobilă. Totul a început la școala unde îmi desfășor activitatea. Copiii au învățat să exprime un comportament altruist, au participat împreună cu părinții în mod voluntar cu donații de alimente și acest lucru e cu adevărat de apreciat, cu toții au fost deschiși și încântați. Sper ca ”Petrila faptelor bune” să devină o tradiție în orașul nostru iar sărbătorile de iarnă să ne găsească pe toți mai buni, mai darnici și mai veseli”, declară Raluca Cocolan.

”M-au uimit în mod special copiii. Pe chipul lor s-a citit bucuria de a dărui, de a veni cu plăsuța și de a așeza cu mâna lor alimentele. Dar din dar, se face Rai și la Petrila!”, spune Anca Țurcaș.

Tot ce a fost oferit, a fost încărcat cu sentimente frumoase. Beneficiarii pachetelor cu alimente vor fi persoanele cu adevărat nevoiașe din orașul Petrila iar acestea vor fi distribuite în ziua de Sfântul Nicolae cu ajutorul Părintelui Boantă Adrian.

”A te gândi pentru tine însuți este un lucru firesc pentru toți, a te gândi la cei sărmani este poate unul dintre cele mai nobile lucruri din această lume. Frumusețea unui om nu este alcătuită doar din faptul cum arată el, ci este alcătuită și din bunătate. Mulți oameni din lumea aceasta vorbesc, mulți oameni nici nu mai știu să vorbească, acești tineri mărinimoși fac mult mai mult, tac și fac ceva. Noi uităm să facem lucrurile așa cum ar trebui ele făcute. Ar trebui să învățăm să facem mult mai multe și m-a impresionat cum într-un timp relativ scurt s-au adunat atât de multe. Este un lucru mare”, spune părintele Adrian Boantă.

Momente de sensibilitate artistică au fost puse în scenă cu acest prilej, de copii talentați care au dorit să își aducă aportul la acest eveniment măreț pentru comunitatea petrileană, spectatorii, nu puțini la număr, fiind încântați de evoluția lor răsplătindu-i cu aplauze.

În acest proiect au fost implicați ca parteneri: Biserica ”Sfânta Treime”- Preot, Adrian Boantă, Asociația Culturală ”LesAmis de la France”, Primăria Orașului Petrila, Casa Corpului Didactic Hunedoara, Organizația Caritas Petroșani și Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”.