Artistul Francisc Nemeth premiat la Salonul Mondial Premfoto 2017

Home Cultură Artistul Francisc Nemeth premiat la Salonul Mondial Premfoto 2017

O nouă disctincție de onoare vine să recompenseze activitatea artistului fotograf vulcănean Francisc Nemeth. Acesta a fost laureat cu placheta ”Carol Pop de Szathmari”, la Salonul Mondial Premfoto 2017 de la Oradea, salon elitist, rezervat celor mai buni artiști fotografi din lume, membri ai EFIAP.

Salonul de fotografie artistcă Premfoto de la Oradea este organziat de AFIAP (Federația Internațională a Artiștilor Fotografi) și reunește 60 de imagini albnegru și 140 de imagini color, ale celor mai buni 68 de artiști fotografi din lume (din numărul maxim de 100 care au fost invitați să transmită lucrări). Un număr de 16 imagini monocrom și 57 imagini color au fost selectate de un juriu internațional alcătuit din Georg S. Holzmann EFIAP Germania, Imre Horvath EFIAPs Ungaria și Valentina Stan EFIAPs Romania, între acetea numărându-se și fotografia monocrom ”Tramp” / ”Apatrid” care-i aparține artistului fotograf Francisc Nemeth.

”Salonul este dedicat memoriei celebrului fotograf: Carol Pop de Szathmari, considerat primul fotoreporter de război din lume, care a fotografiat războiul Crimeii. A fost fotograful de familie a domnitorului A.I.Cuza. Este o bucurie cu atât mai mare pentru mine, cu cât dintre cei 67 de somități din lumea artei fotografice care au participat din 29 de țări, m-am regăsit printre cei 12 premiați. Lucrarea:”Tramp” a fost distinsă cu ”Placheta Carol Pop de Szathmari”. Vernisajul salonului va fi la data de 6 decembrie, sper să pot participa”, a declarat Francisc Nemeth.

Fotografiile acceptate și premiate vor fi expuse în sălile de expoziții ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” iar o selecție de 40 de fotografii deosebit de valoroase în opinia organizatorilor și neacceptate de juriul internațional,  vor fi prezentate în cadrul unei expoziții instalate pe șevaletele din sălile 09 și 10 ale Muzeului Cetății și Orașului Oradea., expoziție care va fi vernisată pe data de 6 decembrie 2017.