Liberalul Florin Oancea este de astăzi, oficial, primarul municipiului Deva

Home Administrație Liberalul Florin Oancea este de astăzi, oficial, primarul municipiului Deva
Liberalul Florin Oancea este de astăzi, oficial, primarul municipiului Deva

Astăzi, 29 noiembrie 2017, în Sala de ședințe a Primăriei Municipiului Deva, a avut loc ceremonia de învestitură a noului primar ales al municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea.

La eveniment au fost prezenți, alături de reprezentanții Consiliului local al municipiului Deva, reprezentanți ai Instituției Prefectului județului Hunedoara, ai Administrației Publice Locale din Deva, parlamentari, lideri politici ș.a. Printre aceștia s-a făcut remarcată prezența președintelui PNL, Ludovic Orban.

 

În primul său discurs în calitate de primar, Florin Oancea a ținut să le mulțumească devenilor pentru votul acordat în alegerile locale parțiale din 5 noiembrie 2017. El a amintit însă că, în decizia sa de a candida pentru această funcție, un rol determinant l-au avut două persoane: ”Sunt două persoane care m-au întors de pe un drum care nu mai avea ca direcție administrația publică locală și am datoria să-i nominalizez. Primul este prietenul meu de-o viață, Tiberiu Balint, care a știut cum să pună problema astfel încât să reaprindă în mine scânteia implicării și a reușit. Iar a doua persoană este chiar președintele PNL, Ludovic Orban. În luna iunie, când încă nu știam dacă vor avea sau nu loc alegeri la Deva anul acesta, întâmplător sau nu, Ludovic Orban a fost prezent la Deva. Am stat împreună, la o masă, pe o terasă și domnul Orban mi-a spus: ”Florine, acesta e trenul tău !” Acela a fost momentul când, alături de alți 3 colegi tineri și alți consilieri locali, am luat decizia de a convinge cetățenii din Deva să ne acorde încrederea de a conduce Primăria Deva. Nu le-am promis oamenilor marea cu sarea. Am căutat înainte de toate să le aflu problemele și, împreună să căutm soluții pentru a le rezolva”, a spus Florin Oancea.

Noul primar al municipiului Deva a vorbit și despre planurile sale pentru deveni, în acest mandat. ”Mi-am propus ca împreună cu toți conslierii locali, indiferent de culoarea lor politică, să ncercăm să facem tot ceea ce de pe acum știm că devenii își doresc.  Știu că așteptările devenilor sunt mari, dar presiunea ce apasă pe umerii noștri, al aleșilor devenilor, trebuie să fie una mobilizatoare. Deva este un oraș frumos, iar menirea noastră este să-l facem strălucitor, să-l readucem în postura unuia dintre cele mai frumoase orașe din România”, a spus primarul Florin Oancea.