Lucrări de decolmatare în captarea de apă de la Jieţ

Home Economie Lucrări de decolmatare în captarea de apă de la Jieţ
Lucrări de decolmatare în captarea de apă de la Jieţ

Reprezentanţii Apa Serv Valea Jiului au întreprins în acestă perioadă o serie de lucrări de decolmatare a captărilor de apă potabilă aflate în administrare. Astfel, după captarea de pe râul Taia, zilele acestea a venit rândul captării Jieţ (Petrila) unde echipele de muncitori de la Apa Serv au acționat pentru prevenirea eventualelor disfuncţionalităţi cauzate de temperaturile scăzute din această perioadă.

Priza de apă Jiet, de pe pâraul Jieţ, este amplasată la o altitudine de 823,40 mdM şi este constituită dintr-un baraj deversor executat din beton armat prevăzut cu deversor central cu două prize diferite (priză de vară si priza de iarnă), basa de spălare şi scara de pesti. Apa captată din cele doua prize este colectată intr-un cămin de plecare de unde gravitaţional printr-o conductă Dn 600 mm este condusă la desnisipatoare.

Captarea de pe rîul Jieț a fost construita in anul in 1987. Ea este situată pe marginea DN 7A la intrarea pe Cheile Jietului, la o distanta de 8 km de municipiul Petroșani.