Tradiții, istorie, cultură și divertisment, de Ziua României, la Uricani

Home Stiri la zi Tradiții, istorie, cultură și divertisment, de Ziua României, la Uricani
Tradiții, istorie, cultură și divertisment, de Ziua României, la Uricani

Casa de cultură a fost centrul activităților dedicate aniversării Zilei Naționale a României, la Uricani. Aici au avut loc recitaluri artistice care au pus în valoare tinerii talentați ai orașului Uricani și tot aici au urcat pe scenă artiștii invitați să concerteze într-un spectacol folcloric maraton organizat de Primăria și Consiliul local Uricani.

Tot la Casa de Cultură de la Uricani a fost vernisată o inedită expoziție de fotografii vechi aparținând unor localnici, în care sunt prezentate imagini din istoria acestor locuri. De altfel, titlul expoziției vernisate la Uricani a fost ”Uricani- Istorie, Tradiții, Obiceiuri, Folclor”.

În prezența primarului Dănuț Buhăescu, a viceprimarului Corneliu Braia, a membrilor Consiliului local și a Comitetului celor 100 pentru Centenarul Marii Unirii a neamului românesc, comitet format din cetățeni ai orașului, a avut loc și un simpozion pentru evocarea momentului istoric de la 1 Decembrie 1918 și rolul acestuia în făurirea României de astăzi.

În cadrul evenimentelor de la Uricani, reprezentanții administrației locale au decis să integreze și un moment special, constituit în punerea în aplicare a Hotărârii Consiliului Local nr. 186/2017 privind acordarea, în cadrul festiv, a însemnelor privind conferirea titlului de ”Cetățean de onoare al orașului Uricani”, domnului Constantin Răgan, apreciat membru al comunității locale din orașul Uricani.

”Ne-am bucurat cu toții astăzi, de Ziua României, de momentele speciale pe care le-am organizat la Casa de cultură, fie că a fost vorba despre ceremonia de ridicare a drapelului sau despre simpozionul dedicat Unirii, fie că a fost vorba despre întâlnirea cu un apreciat cetățean de onoare al comunității noastre sau despre o frumoasă expoziție de fotogafii, fie că a fost vorba despre spectacolul artiștilor noștri și al invitaților pe care i-am avut sau despre degustarea de produse tradiționale la care am participat cu toții, în cinstea sărbătorii naționale a românilor. Le mulțumesc tuturor celor care și-au dat concursul la reușita acestui eveniment, așa cum le mulțumesc tuturor uricănenilor care au ales să marcheze această importantă zi din viață în comunitate, împreună. Tuturor, le doresc din suflet la mulți ani !”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.