Cărți în dar de Moș Crăciun de la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

Home Cultură Cărți în dar de Moș Crăciun de la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”
Cărți în dar de Moș Crăciun de la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

Apropierea Crăciunului este un minunat prilej de a oferi daruri celor dragi. Și în acest an, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva își întâmpină micii cititori cu surprize frumoase, oferite din toată inima.

”Așa cum am făcut-o și în anii trecuți, iar ecoul a fost extrem de favorabil, și cu prilejul Crăciunului din acest an vom dărui cărți celor mai tineri cititori înscriși la bibliotecă. Moș Crăciun le va oferi, cu generozitate, cărți noi, de la cele mai importante edituri din țară și din județul Hunedoara. Astfel, începând cu data de 6 decembrie și până în data de 23 decembrie, Secția de Împrumut Carte pentru Copii a Bibliotecii își va întâmpina micii prieteni care îi vor trece pragul cu câte o carte pentru fiecare, o carte pe care o dăruim cu toată generozitatea. În felul acesta, copiii vor afla că o carte reprezintă unul dintre cele mai de preț daruri, o carte este o invitație la lectură, la o călătorie în lumea poveștilor, a istoriei, a științei, a cunoașterii umane în general. Și în acest an, Biblioteca a ales cu grijă și afecțiune cărțile, astfel încât ele să fie cât mai potrivite vârstei, să fie cu adevărat utile celor care le vor primi în dar”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.

Acesta apreciază că instituția de cultură pe care o conduce a dat viață acestei inițiative cu dorința de a sădi în inimile copiilor dragostea față de carte, față de citit, de a-i face să vină la bibliotecă, să-și facă o deprindere din a păși în instituția noastră, în lumea cărților.

”Demersul nostru n-ar fi fost posibil fără sprijinul generos și entuziast al editurilor din țară și din județ care ne sunt partenere în proiectele noastre culturale, edituri care au înțeles din start importanța acestei atât de frumoase inițiative. Mulțumim editurilor: Grupul Editorial Art, Astro, Carminis, Grupul Editorial Corint, Curtea Veche Publishing, Diana, Emia, Litera, Nomina, Rao, Tehno-Art și Univers Enciclopedic Books”, mai spune Ioan Sevastian Bara.

Copiii din Deva, copiii din județul Hunedoara sunt așteptați cu drag la Bibliotecă, unde vor primi din partea lui Moș Crăciun cărți frumoase și utile.