Parastas de Sfânta Varvara la Mina Uricani

Home Stiri la zi Parastas de Sfânta Varvara la Mina Uricani
Parastas de Sfânta Varvara la Mina Uricani

Praznicul Sfinte Mari Mucenițe Varvara a fost astăzi unul trist la Mina Uricani, unde oamenii sunt încă sub imperiul durerii pricinuite de tragicul deznodământ al accidentului de muncă de luna trecută.

În memoria minerilor decedați în acest ultim accident din subteranul Minei Uricani, dar și în amintirea tuturor celor care de-a lungul existenței activității miniere în orașul Uricani și-au dat viața pe altarul cărbunelui, astăzi în sala de pontaj a EM Uricani a avut loc o slujbă de parastas, oficiată de părintele protopop Petrache Crețu, împreună cu ceilalți preoți ortodocși din comunitatea uricăneană.

La eveniment, alături de ortaci și de familiile celor trecuți în lumea veșnică, au participat și primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu dar și directorul general al SNIMVJ, ing. Pavel Dreghici Vasile.

”Ne amintim încă cu durere în suflet de cei plecați dintre noi, în urma unor tragedii care nu au ocolit nici Mina Uricani. Ne rugăm la bunul Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească pe cei care au pierit în adâncul acestei mine. Azi, la ceas de mare sărbătoare pentru minerii de pretutindeni, tuturor minerilor care au trudit în minele din Valea Jiului le dorim multă sănătate, putere de muncă, viață lungă alături de familiile lor . Sfânta Varvara să vă aibă pe toţi mereu în pază !”, a declarat primarul Uricaniului, Dănuț Buhăescu.

O slujbă e comemorare a minerilor pieriți în subteran a avut loc astăzi și la Cimitirul Eroilor din orașul Uricani.