Proiectul ”Acum pentru Viitorul Vulcanului” a ajuns la final.

Home Administrație Proiectul ”Acum pentru Viitorul Vulcanului” a ajuns la final.
Proiectul ”Acum pentru Viitorul Vulcanului” a ajuns la final.

Proiectul dedicat elaborării Strategiei de Dezvoltare Locală pentru susținerea comunităților marginalizate din municipiul Vulcan, a ajuns astăzi la final.

După 3 luni și 25 de zile, într-un adevărat maraton al colectării de informații din cele 5 cartiere vizate de proiect: Micro 3B. Cartierul vechi, Crividia, Colonia de Jos, maraton derulat de echipa de proiect, membrii acesteia au raportat încheierea Strategiei și trimiterea acesteia la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Evaluarea Strategiei de către reprezentanții MDRAP se va încheia pe parcursul acestei luni.

În luna ianuarie vor fi comunicate rezultatele evaluărilor tuturor strategiilor depuse din toate regiunile din țară.
Pornind de la modul în care cetățenii din zonele vizate s-au implicat în colectarea informațiilor cuprinse în Strategie și de la felul în care aceștia au înțeles prin liderii lor, că fără un dialog permanent cu reprezentanții administrației publice locale nu se poate depăși zona de așteptare a unor schimbări absolut necesare în calitatea vieții membrilor comunităților incluse în proiect, se poate emite premisa unor rezultate pozitive în evaluarea Strategiei.


Aceste rezultate se vor concretiza începând cu 2018 într-o suită de proiecte concrete de creștere a calității vieții, de împlinire a unor nevoi concrete de natură socială, civică, educațională a membrilor celor 5 comunități.

La conferința de presă de astăzi, primarul Gheorghe Ile a exprimat aceste puncte de vedere. Pentru edilul-șef al Vulcanului, derularea acestei etape pilot cu efecte pe termen lung, reprezintă un salt important în modul de abordare a temelor principale din viața cetățenilor vizați de proiect. ,,Consider că munca tuturor membrilor echipei de proiect redusă la jumătate ca termen de finalizare, este deosebit de valoroasă, în primul rând pentru că volumul de informații necesare pentru a fi obținute din teren, a fost foarte mare. În al doilea rând pentru că această muncă de teren a putut avea rezultatele scontate doar cu susținerea cetățenilor. În al treilea rând pentru că, prin această abordare a colaborării directe dintre cetățeni și membrii echipei de proiect, s-a realizat acea formă de apropiere care se va materializa prin proiectele ce vor fi implementate începând cu 2018. Mulțumesc tuturor celor ce au contribuit la elaborarea Strategiei și sunt convins că în ianuarie vom primi undă verde de la MDRAP pentru a putea aplica proiectele punctuale, conform celor înscrise în Strategia de Dezvoltare Locală” a declarat Gheorghe Ile – primarul municipiului Vulcan.