Cadouri de Moș Nicolae de la Clubul Lions pentru două persoane cu deficiențe de vedere din municipiul Lupeni

Home Anunțuri Cadouri de Moș Nicolae de la Clubul Lions pentru două persoane cu deficiențe de vedere din municipiul Lupeni
Cadouri de Moș Nicolae de la Clubul Lions pentru două persoane cu deficiențe de vedere din municipiul Lupeni

Cu ajutorul doamnei Iancu Angela de la Universal Edil Lupeni, două persoane cu deficiențe de vedere din municipiul Lupeni, Banco Marius și Oncioiu Ion au primit, anticipat de „Moș Nicolae”, computere cu aplicaţia BatPro de la Lions Club Petroșani Via Regis.

Calculatoarele au fost donate de catre Clubul Lions Deva Sarmizegetusa si echipate de catre membrii Clubul Leo Deva Sarmizegetusa si voluntari Lions.

”Este vorba despre un soft care permite nevăzătorilor să utilizeze calculatorul şi să navigheze pe internet cu ajutorul a doar a patru taste ( sus, jos, stanga, dreapta). Cu ajutorul softului BatPro, persoanele cu deficienţe de vedere pot accesa o colecţie de peste 40.000 de cărţi audio, ziare, posturi de radio pe internet, informaţii meteo, horoscop, curs valutar şi rezultate sportive. Aplicaţia conţine şi câteva cursuri interactive dezvoltate special pentru nevăzători: curs de învățare a tastaturii, curs de navigare pe internet şi un curs de utilizare a unui editor de texte. De asemenea, pentru petrecerea timpului liber sunt încorporate şi câteva jocuri”, spune prof. Cosmin Kiss, președintele Lions Club Valea Jiului.

Cu ajutorul proiectului „BatPro – Calculator pentru nevăzători”, nevăzătorii din România au acum un calculator şi au învăţat să-l folosească rapid datorită uşurinţei de navigare.

Proiectul „BatPro – Calculator pentru nevăzători” este iniţiat de LIONS Club Arad şi este finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 222.500 lei în cadrul fondului de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet”, ediţia 2016. Multumim Boros Ladislau -LC Arad, responsabilul programului BatPRO in Districtul 124 Romania!