Mihai Tudose: ”Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai”

Home Stiri la zi Mihai Tudose: ”Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai”
Mihai Tudose: ”Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai”

Primul Ministru al României a reacționat la primirea veștii că Regele Mihai I a trecut în neființă prin postarea unui mesaj în care arată că poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, pe care îl consideră un model de moralitate și demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României.

”Îi vom simți mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificație deosebită pentru națiunea noastră. Amintirea Majestății Sale va rămâne mereu vie. Condoleanțe Casei Regale a României, vă suntem alături și vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!”, a spus Mihai Tudose.

Primul Ministru al României citează, în memoria pesonalității Regelui Mihai I, un fragment din discursul acestuia rostit în 2011 în fața Parlamentului României: „Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru.”

Premierul Tudose a convocat Guvernul într-o reuniune specială, în cadrul căreia vor fi emise actele normative privind decretarea doliului de stat în România și detaliilor funerariilor naționale pentru fostul suveram Mihai I.