Moș Nicolae dă startul iluminatului festiv de sărbători la Petrila

Home Administrație Moș Nicolae dă startul iluminatului festiv de sărbători la Petrila
Moș Nicolae dă startul iluminatului festiv de sărbători la Petrila

Iluminatul festiv pornește în ajun de Moș Nicolae și la Petrila. Autoritățile locale vor să îl întâmpine pe Moș Nicolae așa cum se cuvine, iar pentru ca acesta să găsească drumul către copiii cuminți din Petrila, iluminatul festiv va fi pornit tocmai în seara de ajun.

Astfel, copiii împreună cu părinții și bunicii sunt așteptați în Parcul Copiilor din localitate pentru a lua parte la momentul festiv al numărătorii inverse căruia primarul orașului Petrila, împreună cu copiii prezenți, îi vor da startul chiar în această seară, începând cu orele 17,00.

”În ajun de Moș Nicolae invit pe toți copiii din Petrila, însoțiți de părinți și bunici, în Parcul Copiilor, pentru a da startul împreună iluminatului de sărbători și vom participa la o seară de colinde tradiționale. Am pregătit pentru ei surprize pe care Moș Nicolae le-a pregătit special pentru această seară”, spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Tot în această seară vor fi premiați și câștigătorii concursului lansat pentru copiii școlilor petrilene, de către Primăria orașului Petrila, ”VISUL MEU DE CRĂCIUN”, proiectele câștigătoare au fost deja realizate și urmează să fie amplasate în ”Parcul Copiilor”.

Un moment autentic a fost pregătit pentru copii de către Ansamblul Junii Petrileni, ansamblu cu tradiție în folclorul de la Petrila, dar și al colindelor culese cu grijă din zona aceasta a momârlanilor.

”Vor fi clipe de bucurie pe care le vom petrece împreună cu copiii, acesta fiind startul sărbătorilor de iarnă la Petrila, startul colindelor frumoase care pot fi auzite doar în această perioadă”, mai spune Vasile Jurca.