Apa potabilă a ajuns, de astăzi, și la Cimpa-Birăoni, în orașul Petrila

Home Administrație Apa potabilă a ajuns, de astăzi, și la Cimpa-Birăoni, în orașul Petrila
Apa potabilă a ajuns, de astăzi, și la Cimpa-Birăoni, în orașul Petrila

Pentru cele peste 60 de gospodării din satul petrilean Cimpa, primele zile ale lunii decembrie vin cu un cadou așteptat de ani întregi de locuitorii din zonă: apă potabilă la robinet.

Drept este că și până acum apa curgea la robinetele din gospodăriile de la Cimpa, doar că aceasta era apă industrială, furnizată din captarea Minei Lonea. Cum peste doar câțiva ani, Mina Lonea se închide iar serviciul de alimentare cu apă nu mai poate fi disponibil, una din preocupările noii administrații locale din orașul Petrila a fost găsirea unei soluții pentru ca și aceste gospodării să poată fi branșate la rețeaua publică de apă potabilă, administrată de Apa Serv Valea Jiului.

”Aceste familii din zona Birăoni – Cimpa aveau apă industrială de la mina Lonea, de la stația de captare Voievodu. În acest an, prin hotărâre de Consiliu Local am aprobat aproximativ 30.000 de lei și în parteneriat cu cei de la ApaServ am reușit să montăm aproximativ un kilometru de conductă de apă potabilă, la care s-au racordat mai apoi cetățenii din zonă și de care beneficiază deja aproximativ 60 de familii”, a declarat Vasile Jurca, primarul Petrilei.

Dacă banii pentru achiziționarea conductei de apă pentru execuția aceste investiții au fost asigurați de la Bugetul local al orașului Petrila, operatorul regional de apă și canalizare din Petroșani a asigurat utilaele și forma de muncă pentru execuția noii rețele de distribuție a apei potabile, lucrare care a fost finalizată și recepționată la început de decembrie. În ajun de Moș Nicolae, directorul general al Apa Serv, Costel Avram împreună cu primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, au mers în Birăoni pentru a le duce oamenilor vestea bună că de pe acum se pot branșa la rețeaua de apă administrată de Apa Serv și astfe, pot beneficia de apă potabilă la robinet.

”Mă bucur că am putut să le aducem și oamenilor din Birăoni apa potabilă înainte de sărbători, așa cum ne-au rugat și îi mulțumesc domnului primar Vasilică Jurca pentru că a susținut implementarea acestui proiect de investiții. Pentru noi, cei de la Apa Serv, această investiție aduce, pe lângă satisfacția că am putut răspunde solicitărilor venite din partea familiilor din aceast zonă a Văii Jiului, garanția faptului că odată cu creșterea numărului de consumatori din rețeaua Apa Serv, putem spune că anul 2018 nu va aduce o majorare a tarifului de operare pentru apa potabilă”, a declarat Costel Avram.

Investiții similare, care au drept scop creșterea numărului de abonați și asigurarea apei potabile pentru cetățeni vor continua și în perioada următoare, în toate localitățile din Valea Jiului.