Acțiune de prevenire în cadrul Planului de acțiune IMPACT pe regionala CFR Simeria

Home Stiri la zi Acțiune de prevenire în cadrul Planului de acțiune IMPACT pe regionala CFR Simeria
Acțiune de prevenire în cadrul Planului de acțiune IMPACT pe regionala CFR Simeria

În contextul înregistrării unor accidente feroviare și rutiere, în care au fost implicate mijloace ce transportă mărfuri și substanțe periculoase, pericolul de incendiu și explozie fiind ridicat, la nivelul Minsterului Afacerilor Interne a fost pus la punct un plan de acțiune comun între Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General al Poliției Române.

Planul de acțiune IMPACT pentru prevenirea producerii de accidente și îmbunătățirea siguranței și securității transporturilor de mărfuri și substanțe periculoase este menit să reducă riscul accidentărilor de persoane și distrugerea de bunuri.

Activitățile de prevenire au debutat pe DN 7 și în stația CFR Simeria. Au fost implicate echipaje ale Detașamentului de Pompieri din Deva, ale Inspectoratului de Poliție Județean, ale Poliției Transporturi Feroviare și ISCTR.

Potrivit lt.col. Claudiu Achim de la ISU Hunedoara, în timpul acțiunii au fost verificate documentele de transport, inscripționarea vagoanelor sau a cisternelor în conformitate cu substanțele transportate dar și respectarea condițiilor de depozitare.