Dezbaterile politice din Consiliul local Lupeni blochează Straja

Home Administrație Dezbaterile politice din Consiliul local Lupeni blochează Straja
Dezbaterile politice din Consiliul local Lupeni blochează Straja

Dispute din ”noaptea minții” întunecă Straja. Începând chiar de mâine, turiștii care vor veni la Straja s-ar putea să găsească probleme serioase în ceea ce privește accesul în stațiune și chiar în ceea ce privește calitatea pârtiilor de schi. Avertismentul vine chiar din partea primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, care se declară dezamăgit de atitudinea celor cinci consilieri locali ai PNL din cadrul Consiliulu local Lupeni care au reușit să blocheze, în ședința de astăzi, un proiect de hotărâre privind actualizarea tarifelor de operare a instalațiilor pe cablu, a utilajelor, a parcărilor și altor servicii prestate de autoritățile locale în Stațiune.

”Ne dorim ca stațiunea Straja să se dezvolte permanent, iar investițiile majore pe care le-am făcut în ultimii ani au crescut interesul turiștilor și al investitorilor față de această zonă. Din păcate, în ședința de astăzi a Consiliului local Lupeni, cei 5 consilieri ai PNL au demonstrat că nu doresc sub nici o formă ca Lupeniul să se dezvolte, cum nu doresc ca stațiunea Straja să se dezvolte. Sunt absolut revoltat de atitudinea acestora și doresc ca oamenii să știe că, din cauza faptului că acești consilieri au votat împotriva proiectului privind actualizarea unor tarife de operare în stațiunea Straja, începând de mâine nu mai avem baza legală de operare a instalațiilor de transport pe cablu sau de administrare  a parcărilor din Straja, așa cum nu mai avem posibilitatea de a asigura salariile oamenilor care deservesc aceste obiective și nici resursele financiare pentru mentenanța echipamentelor tehnice. Practic, putem spune că PNL BLOCHEAZĂ ACTIVITATEA DIN STRAJA și, în opinia mea, se fac direct răspunzători de toate consecințele deciziei lor nefaste”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta spune că, în perspectiva majorărilor de salarii și a creșterii prețurilor pentru diverse consumabile și utilități (energie, apă, canal etc.) pentru a putea asigura funcționarea în bune condiții a telegondolei, a mașinilor de bătut zăpada a tunurilor de zăpadă, a instalațiilor de teleschi și a altor echipamente din Straja, dar și pentru a asigura o administrare corectă și eficientă a spațiilor de parcare de la baza stațiunii și din satul de vacanță, a propus Consiliului local ajustarea tarifelor de operare. ”Chiar și după aceste ajustări, practic tarifele de la Straja rămân cele mai mici comparativ cu cele aplicate pentru același tip de servicii în alte stațiuni din România. În plus, în propunerile pe care le-am făcut în proiectul de hotărâre supus votului consilierilor, am avut acordul tuturor serviciilor de specialitate, avem chiar și acordul asociației proprietarilor de cabane din Straja, cu care ne-am consultat pe acest subiect, iar dorința noastră nu este decât aceea de a putea păstra strandardul de calitate al serviciilor pe care Administrația Publică le oferă în Straja”, explică primarul Lucian Resmeriță.

Acesta consideră inadmisibilă atitudinea Opoziției politice din Consiliul local Lupeni față de acest proiect, a cărui respingere conduce de fapt la blocarea activităților derulate de Primăria Lupeni în Straja.

De cealaltă parte, consilierul local PNL Cristian Roșu (președintele PNL Lupeni) sune că votul negativ dat acestui proiect vine din considerentul că nu trebuie crescute tarifele în perioada  sărbătorilor sau a vacanțelor, ci dimpotrivă, Consiliul local trebuie să vină în ajutorul elevilor, al studenților și locuitorilor din Lupeni, care doresc să urce la Straja. ”Ne dorim tarife acceptabile pentru cetățenii Lupeniului și pentru cei care vin să ne viziteze, nu creșteri ale acestora”, a declarat Cristian Roșu.

Consilierul liberal mai arată că o decizie privind oprirea instalațiilor de transport pe cablu din Straja nu le poate fi imputată celor care au votat împotiva proiectului de hotărâre inițiat de primarul Resmeriță, deoarece în cele trei puncte ale proiectului de hotărâre nu există o dată de intrare în vigoare a noilor tarife, iar telegondola poate funcționa și după vechile tarife, așa cum a funcționat și până acum.

Cert este că disputele politice din Consiliul local Lupeni pot bloca acivitatea din  Straja și, ceea ce este mai grav, pot ”alunga” turiștii care aleg această destinație pentru vacanțele la schi în acest sezon. Primele consecințe se vor vedea chiar de mâine, când în Straja se anunță prezența câtorva mii de turiști.