Educație pentru sănătate, prin nutriție corectă, pentru copiii din Petroșani de la Eurodiet

Home Educație Educație pentru sănătate, prin nutriție corectă, pentru copiii din Petroșani de la Eurodiet
Educație pentru sănătate, prin nutriție corectă, pentru copiii din Petroșani de la Eurodiet

Două unități de învățământ din municipiul Petroșani beneficază de un proiect educațional derulat de compania Eurodiet România, campanie derulată sub sub genericul ”STOP obezității, alege să trăiești sănătos!”

Campania Eurodiet are ca scop educarea elevilor, dar și a familiilor acestora, pentru adoptarea unui stil de viață sănătos, printr-un regim alimentar corect și echilibrat.

”Obezitatea infantilă a ajuns la proporţii alarmante în Uniunea Europeană. 14 milioane de copii sunt supraponderali şi numărul lor creşte anual cu 400.000. Un copil din doi are probleme cu greutatea corporală. În trei din patru boli, obezitatea a devenit un factor de risc. Sunt statistici alarmante care totuşi nu par să sperie pe nimeni. Nouă însă, ne pasă! ne pasă pentru că, așa cum spunea Victor Hugo, ”fiecare copil pe care îl educăm este un om pe care-l câștigăm!” Scopul nostru? Să educăm copiii să se hrănească corect deoarece copiii de azi sunt adulții de mâine, iar noi, ne dorim o lume cu oameni sănătoși, plini de viață, mereu cu zâmbetul pe buze și cu o greutate ideală”, spune Vlachos Fotis, directorul general al Eurodiet România coordonatorul acestui program.

La Petroșani, programul este derulat, în primă fază, cu sprijinul unor profesori de educație fizică, respectiv Doina Țopescu și Dan Filip.

”În primă fază facem măsurătorile  de greutate ale copiilor din grupul țintă pe care l-am stabilit pentru acest program. Urmează să evaluăm, în perioada următoare rezultatele și, în baza acestora, vom demara un program educativ de conștientizare asupra unui regim alimentar corect, echilibrat, care să corespundă nevoilor copiilor aflați în creștere, dar care să nu conducă la dezechilibre în sănătate și, mai ales, să prevină pericolul de obezitate generat de o alimentație necorespnzătoare. Ne dorim, mai apoi, extinderea acestui program la o scară mai largă, atât în regiunea Văii Jiului, dar și în alte zone ale României”, mai spune Vlachos Fotis.

În județul Hunedoara, metoda de nutriție controlată Eurodiet este deja utilizată cu succes de mii de oameni.