Câți bani cheltuie angajații din județul Hunedoara pentru cadourile de ”Secret Santa”?

Home Economie Câți bani cheltuie angajații din județul Hunedoara pentru cadourile de ”Secret Santa”?
Câți bani cheltuie angajații din județul Hunedoara pentru cadourile de ”Secret Santa”?

Cadourile amuzante se află pe primul loc în topul darurilor pe care caută să le cumpere angajații din județul Hunedoara în preajma Crăciunului, cu ocazia Secret Santa, o tradiție americană devenită extrem de populară în ultimii ani și pe plan local.

Tot mai multe companii din România au adoptat ziua ”Secret Santa”, în care angajații își acordă reciproc daruri, în urma unei trageri la sorți. De regulă, reprezentanții companiilor stabilesc un buget în care trebuie să se încadreze angajații participanți la Secret Santa.

Un angajat din acest judet va cheltui, in medie, intre 65 si 80 de lei pentru cadoul pe care o sa-l faca unui alt coleg de birou, cu ocazia zilei Secret Santa de anul acesta, arata un studiu realizat de Giftforyou.ro, un magazin online de cadouri, care comercializeaza, printre altele si daruri corporate. Analiza magazinului online a luat in considerare si cautarile inregistrate de Google pentru circa 20 de cuvinte referitoare la cadourile de Secret, in perioada octombrie – noiembrie 2017, comparativ cu intervalul octombrie – noiembrie 2016.

„Interesul românilor pentru Secret Santa este din ce în ce mai ridicat, iar acest lucru se vede și prin evoluția anuală a bugetului pentru cadouri. La nivelul întregii țări, angajații din România vor aloca un buget mediu de 70 de lei pentru Secret Santa 2017, cu până la 20% mai mult decât anul trecut. În cel mai rău caz, bugetul per cadou pentru Secret Santa 2017 este cel puțin la nivelul celui de anul trecut. Angajații nu sunt dispuși doar să aloce mai mulți bani pentru cadourile colegilor, cu ocazia Secret Santa, ci și să se documenteze mai bine, aspect vizibil și în timpul tot mai mare pe care îl petrec la noi pe site, în căutarea darului perfect”, declara Raluca Pencu, director de marketing și vânzări în cadrul Giftforyou.ro.

Ce tipuri de cadouri vor să cumpere angajații din județul Hunedoara

Când vine vorba de cadouri amuzante pe care să le cumpere colegilor de serviciu cu ocazia Secret Santa, pe primele trei locuri în topul preferințele angajaților din acest județ se află ceasurile cu alarmă ce „fug” după somnoroși, brelocurile dedicate celor care-și rătăcesc cheile și cireșii Sakura.

Salariații din Hunedoara mai sunt interesați să cumpere și plastiline magnetice, căni cu funcție de autoamestecare, căni în formă de obiective foto, jumatăți de halbe de bere și hărți de răzuit. Toate aceste tipuri de cadouri amuzante menționate mai sus au crescut între octombrie și noiembrie 2017, față de perioada similară a anului trecut, în ceea ce privește numărul de căutari pe Google.