Clubul Rotary Valea Jiului a desemnat câștigătorii campaniei ”Valea Jiului 2080”

Home Educație Clubul Rotary Valea Jiului a desemnat câștigătorii campaniei ”Valea Jiului 2080”
Clubul Rotary Valea Jiului a desemnat câștigătorii campaniei ”Valea Jiului 2080”

Este deja un adevăr dovedit în repetate rânduri acela că omenirea evoluează doar prin marii ei visători care sunt vizionarii.

În dorința de a aduce în atenția decidenților timpului prezent, viziunea unor tineri deosebiți din Valea Jiului asupra perspectivelor acestei zone în orizontul anului 2080, Clubul Rotary Petroșani a organizat, pe parcursul acestui an, un concurs de creație destinat tinerilor de la unitățile de învățământ liceal din cele 6 localități ale regiunii.

Ideea acestui inedit concurs îi aparține jurnalistului Felicia Portase, membru în conducerea Rotary Club Valea Jiului. ”Societatea umană reușește să facă salturi evolutive, ori de câte ori Viziunea puternică a unui om, indiferent de domeniul de manifestare, este îmbrățișată și susținută de un număr suficient de mare de oameni, care sunt pregătiți să facă saltul necesar, din necesitate, prin înțelegerea acesteia. Asta am încercat și noi să facem prin acest concurs. Iar ceea ce am descoperit împreună prin intermediul concursului de creație adresat tinerilor, este că resursa de creativitate inspirată de orizontul foarte îndepărtat al vieții noastre aici în Valea Jiului, este foarte, foarte mare”, ne-a declarat Felicia Portase. 

Zilele acestea a avut loc și festivitatea de premiere a concursului ”Valea Jiului 2080, în viziunea tinerilor”, eveniment care, în opinia Feliciei Portase le-a prilejuit organizatorilor o fericită întâlnire cu doar câteva vârfuri mici ale vârfului unui aisberg creativ, aparținând generației tinere.

În urma jurizării colective, premiile oferite de clubul Rotary Valea Jiului-Petroșani au fost atribuite astfel:

PENTRU SECȚIUNEA ESEU:
Premiul I – Eliza Georgiana Pavel(URICANI) – pentru lucrarea UTOPIE A VĂII JIULUI
Premiul II – Alexandra Corlan( Petroșani) – pentru lucrarea IT – Jiu Valley
Premiul III – Camelia Cârciumaru ( Vulcan) – pentru lucrarea Un ultim răsuflu memorial
Mențiune – Mirela Mateiaș ( Petroșani) – pentru lucrarea Dragi români, vă sciu din 2080…

PENTRU SECȚIUNEA IMAGINE:
Premiul I – Eliza Georgiana Pavel (URICANI) – pentru lucrarea Oslea – grafică 3D
Premiul II – Adina Alexa – pentru desenul Schi în Straja
Premiul III – Ana-Karina Căpriță – pentru desenul Valea Jiului 2080

”Felicităm premiantele și le dorim să-și cizeleze viziunea propriei lor vieți și a vieții celor din Valea Jiului, în cel mai optimist, creator și abundent mod”, a mai spus Felicia Portase, reprezentantul Clubului Rotary.