Liderul PNL Hunedoara apreciază că PSD-ul condamnă întreaga țară și județul Hunedoara, implicit la subdezvoltare

Home Politică Liderul PNL Hunedoara apreciază că PSD-ul condamnă întreaga țară și județul Hunedoara, implicit la subdezvoltare

Deputatul PNL Lucian Heiuș, președintele Organziației județene a PNL Hunedoara a transmis o scrisoare deschisă adresată omologului său social-democrat Laurențiu Nistor, președintele Organziației județene PSD Hunedoara, în care apreciază că, prin măsurile fiscale introduse de Guvernul social-democrat, PSD-ul condamnă  întreaga țară și județul Hunedoara, implicit la subdezvoltare.

Vă prezentăm, integral, conținutul scrisorii deschise lansate de liderul PNL Hunedoara:

Scrisoare deschisă 

adresată domnului Deputat Laurențiu Nistor,  Președinte PSD Hunedoara

În data de 8 Decembrie 2017, la Călan, a avut loc Adunarea Generală și Consiliul Director al filialei județene Hunedoara a Asociației Comunelor din România. La această ședință, am participat ca și invitați, atât dumneavoastră cât și eu, in calitate de parlamentari ai județului Hunedoara. De asemenea, au participat domnul prefect al județului Hunedoara, Kiszely Fabius și domnul președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Bobora Mircea.

De față cu toți primarii participanți, m-ați contrazis și ați dat asigurări că guvernul PSD-ALDE, nu va diminua veniturile primăriilor cu 50% din excedentul bugetar înregistrat la finele anului 2016. Ori ați mințit, ori nu pricepeți  nimic din mecanismul bugetar, pentru că prin proiectul Legii Bugetului de Stat pe anul 2018, s-a confirmat ce am spus eu, conform anexei 8, sumele defalcate din TVA ale Unităților Administrativ-Teritoriale, se diminuează cu 50% din valoarea excedentului bugetar înregistrat la finele anului 2016, primăriile pierzând astfel în anul 2018, sume importante de bani.

De asemenea, cotele defalcate din impozitul pe venit de natură salarială, este stabilit pentru municipii, orașe și comune la un procent de 43% (art.6, alin.1, lit.b), iar pentru municipiul București la 55% (art.6, alin.2, lit.a).

Prin această diferențiere PSD-ul își bate joc de toți primarii din România.

Vreau să vă întreb de ce Bucureștiul este favorizat față de Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Deva, Lupeni, Orăștie, Băița, Șoimuș sau orice altă localitate din această țară?

Doar pentru ca doamna Firea Gabriela să aibă mai mulți bani de cheltuit?

PSD-ul condamnă întreaga țară și județul Hunedoara, implicit la subdezvoltare.

Dacă sunteți un român și un hunedorean adevărat, votați amendamentele depuse de către PNL, prin care propunem o cotă de 58% din impozitul pe venit de natură salarială pentru toate Unitățile Administrativ-Teritoriale, indiferent de cine este primar si eliminarea prevederii prin care se diminuează bugetele locale cu 50% din excedentul înregistrat la finele anului 2016, asigurând astfel banii necesari dezvoltării durabile a tuturor localităților, nu doar a municipiului București.

Deputat Heiuș Lucian,

Președinte PNL Hunedoara