Peste 300 de burse pentru elevi din partea administrației din Lupeni

Home Administrație Peste 300 de burse pentru elevi din partea administrației din Lupeni
Peste 300 de burse pentru elevi din partea administrației din Lupeni

Nu mai puțin de 304 elevi din municipiul Lupeni vor beneficia de burse școlare acordate de Consiliul local și Primăria municipiului Lupeni.

În acest scop, a fost adoptată o Hotărâre de Consiliu local aprobată în ședința extraordinară din 13 decembrie cu votul unanim al consilierilor locali. De aceste burse vor beneficia 161 de elevi de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade”, 22 de elevi de la Liceul Tehnologic Lupeni și 124 de eelvi de la Școala Gimnazială nr. 3 din municipiul Lupeni. Dintre bursele școlare acordate de autoritățile de la Lupeni în acest an școlar, 3 sunt burse de perfomanță, 139 sunt burse de merit, 25 sunt burse de studiu și 140 sunt burse sociale.

Bursele s-au aprobat în integralitate, potrivit solicitărilor transmise de conducerea unităților de învățământ din Lupeni.  Cuantumul burselor școlare aprobate e Consiliul local Lupeni este de 100 de lei/lună pentru bursa de performanță; 75 lei/luna pentru bursa de merit, 50 de lei/lună pentru bursa de studiu și 50 lei/lună pentru bursa socială.

”Nu voi uita niciodată faptul că sunt de profesie profesor, voi promova și voi susține orice proiect care are ca obiect stimularea elevilor pentru a obține performanțe cât mai ridicate în învățământ. În ședința de astăzi, Consiliul Local al Municipiului Lupeni a aprobat Proiectul de Hotărâre pe care l-am inițiat, pentru acordarea unui număr de 307 burse școlare elevilor din instituțiile de învățământ din Municipiul Lupeni”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.