Piața Prefecturii din Deva va purta numele Regelui Mihai

Home Administrație Piața Prefecturii din Deva va purta numele Regelui Mihai
Piața Prefecturii din Deva va purta numele Regelui Mihai

Piațeta din fața Palatului Administrativ din Deva, care adăpostește sediile Consiliului Județean și Prefecturii Hunedoara, va purta de acum înainte numele Regelui Mihai I, în semn de respect față de personalitatea fostului suveran, a anunțat miercuri primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Potrivit primarului municipiului Deva, această piațetă aflată în fața unora dintre cele mai importante instituții publice din județul Hunedoara, este locul potrivit pentru ca oamenii să-și aducă aminte de Regele Mihai I, cu atât mai mult cu cât în această piațetă se află un monument dedicat luptătorilor anticomuniști, dar și fosta reședință a fostului premier comunist Petru Groza.

„Voi propune Consiliului Local al municipiului Deva ca piațeta din fața sediului Prefecturii Hunedoara să poarte numele Regelui Mihai I al României. Sunt mai multe motive, iar primul este că ne aflăm într-o zonă foarte importantă — Palatul Administrativ, în care își desfășoară activitatea Prefectura și Consiliul Județean Hunedoara. Al doilea motiv este că în imediata apropiere se află casa lui Petru Groza, cel care, silit de ruși, l-a determinat pe rege să plece într-un lung exil. Cred că este momentul să ne asumăm istoria, cu bune și rele, și să nu repetăm greșelile trecutului”, a declarat primarul municipiului Deva, citat de Agerpres.

Miercuri, 13 decembrie 2017, Primăria Municipiului Deva și Consiliul Local au depus coroane de flori la Monumentul luptătorilor anticomuniști, în memoria ultimului Rege al României. La eveniment au participat Primarul Municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea, viceprimarul Cosmin Răzvan Mareș și membri ai Consiliului Local Deva.