Primarul Uricaniului a obținut de la Guvern bani pentru infrastructura din educație

Home Administrație Primarul Uricaniului a obținut de la Guvern bani pentru infrastructura din educație
Primarul Uricaniului a obținut de la Guvern bani pentru infrastructura din educație

Dezvoltarea continuă a sistemului de învățământ din localitate reprezintă una dintre cele mai importante preocupări ale echipei conduse de primarul Dănuț Buhăescu, în Administrația Locală de la Uricani.

Numai în acest an, au fost realizate o serie de investiții în domeniul educațional la Uricani, cea mai importantă fiind, desigur, reabilitarea și modernizarea Școlii gimnaziale de la Câmpu lui Neag.

Și pentru anul 2018, administrația locală de la Uricani își păstrează aceeași cotă ridictă de interes față de reabilitarea și modernizarea infrastructurii din educație. În acest scop, astăzi, primarul Dănuț Buhăescu a fost prezent la București, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice Locale, unde a semnat contractul de finanțare pentru investiția privind reabilitarea și modernizarea Grădiniței nr. 1 din Uricani, situată în ”orașul vechi”.

De asemenea, tot astăzi, primarul Dănuț Buhăescu a semnat contractul de finanțare pentru construcția unei noi grădinițe în orașul Uricani. ”Este vorba despre grădinița pe care ne dorim să o construim de la zero în cartierul Bucura 2, în spatele blocului 13 ANL, un obiectiv despre care uricănenii știu că am început de ceva vreme demersurile pentru atragerea de resurse financiare nerambursabile. Mă bucur că astăzi am semnat documentele oficiale privind alocarea banilor pentru aceste două obiective importante pentru comunitatea locală din orașul Uricani”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta apreciază că, după semnarea contactelor de finanțare de astăzi, în prima jumătate a anului 2018 va dispune derularea procedurilor legale de proiectare și autorizare, precum și a celor de licitație pentru desemnarea antreprenorului acestor lucrări și, dacă totul decurge normal, anul 2018 ar putea consemna și începerea efectivă a lucrărilor.