Situația accesului în stațiunea Straja revine la normal. Telegondola s-a pus, de astăzi, în mișcare.

Home Administrație Situația accesului în stațiunea Straja revine la normal. Telegondola s-a pus, de astăzi, în mișcare.
Situația accesului în stațiunea Straja revine la normal. Telegondola s-a pus, de astăzi, în mișcare.

Atunci când lupta surdă a orgoliilor politice este substituită cu dialogul și responsabilitatea, rezultatele nu pot fi decât în folosul comunităților locale.

O astfel de atitudine a fost adoptată, în mod unitar, astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului local al municipiului Lupeni, convocată de primarul Lucian Resmeriță pentru a readuce în atenție proiectul de hotărâre care vizează dezvoltarea Domeniului schiabil din Straja, inclusiv prin actualizarea unor tarife de operare a instalațiilor și echipamentelor aflate în administrarea Primăriei Lupeni.

După ce, în cursul săptămânii trecute, același proiect a fost blocat de votul negativ al consilierilor PNL, consecința a fost oprirea funcționării telegondolei de acces spre satul de vacanță. Pentru ca situația să nu se perpetueze cu consecințe grave asupra interesului turiștilor față de Straja, aleșii comunității locale din Lupeni locale s-au așezat la masa dialogului, unde au fost găsite soluțiile economice și politice care să conducă la deblocarea situației de criză de la Straja.

Astfel, în ședința de astăzi, consilierii locali din Lupeni au votat, fără rezerve, proiectul de hotărâre privind dezvoltarea domeniului schiabil de la Straja, inclusiv ajustarea unor tarife de operare a instalațiilor de transport pe cablu, cu mențiunea că, pentru perioadele de vârf de sezon au fost stabilite tarife ceva mai mari decât în restul anului pentru utilizarea telegondolei. De asemenea, hotărârea prevedere o serie de reguli și tarife pentru utilizarea mașinilor de bătut zăpada, a tunurilor de produs zăpadă artificală sau a accesului permanent în satul de vacanță cu autoturismul, precum și noi tarife pentru parcarea autoturismelor în stațiune.

Decizia consilierilor de a valida proiectul de hotărâre propus de primarul Lucian Resmeriță a fost salutată atât de acesta, cât și de administratorii de cabane din Straja. ”Astăzi, activitatea în stațiunea Straja a fost deblocată. Atunci când rațiunea este cea care învinge, ca primar nu pot decât să mă bucur și să salut decizia membrilor Consliului local cărora le mulțumesc pentru votul dat cu responsabilitate. Consiliul Local al Municipiului Lupeni a adoptat astăzi proiectul de Hotărâre care vizează DEZVOLTAREA Domeniului Schiabil Straja Lupeni, astfel că telegondola va funcționa din acest weekend, în program normal”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Potrivit noilor reglementări, biletul de transport cu telegondola în stațiunea Straja va costa, în perioadele de vârf de sezon, 15 lei (pentru urcare) și 10 lei (pentru coborâre). Toate tarifele pentru servicii de interes turistic aprobate astăzi de Consiliul local vor fi afișate, pentru a fi cunoscute de cei interesați.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, apreciază că și după aplicarea ajustărilor de tarif, prețurile pentru utilizarea instalațiilor de transport pe cablu din stațiunea Straja rămân cele mai mici comparativ cu cele aplicate în alte zone turistice din România.