Societatea de salubrizare a orașului Petrila, SC Edil Sal Prest, a achiziționat un nou utilaj foarte necesar pentru lucrările pe care aceasta le are de efectuat pe raza orașului

Home Administrație Societatea de salubrizare a orașului Petrila, SC Edil Sal Prest, a achiziționat un nou utilaj foarte necesar pentru lucrările pe care aceasta le are de efectuat pe raza orașului
Societatea de salubrizare a orașului Petrila, SC Edil Sal Prest, a achiziționat un nou utilaj foarte necesar pentru lucrările pe care aceasta le are de efectuat pe raza orașului

În cursul zilei de miercuri, 13 decembrie, un buldo-excavator nou-nouț, utilaj multifuncțional având toate dotările necesare efectuării mai multor tipuri de operațiuni, a fost adus și predat societății, la recepție fiind de față Doinița Maria Bălănesc, directorul societății de gospodărire și primarul Vasile Jurca.

”Astăzi am achiziționat acest utilaj care era imperios necesar pentru activitatea Edil Sal Prest. Ne este foarte necesar atât în activitatea de salubritate cât și pe partea sectorului de prestări servici – investiții. De când s-a deschis societatea, deși am preluat utilajele de la vechea societate, buldo-excavatorul l-am găsit într-o stare mare de degradare și am prezentat consiliului local, care este acționarul majoritar, starea de fapt a lucrurilor considerând că fără acest utilaj nu ne puteam desfășura activitatea”, declară Doinița Maria Bălănesc.

După cum ne spune directorul societății, de acest utilaj este nevoie la deszăpezire, la lucrările pe care socitatea de gospodărire și le propune pentru realizare pe viitor, la orice fel de lucrări edilitare din orașul Petrila. ”La momentul la care am decis achiziționarea acestui buldo prin licitație am pus condiția ca firma care va licita să ne accepte plata a jumătate din valoarea utilajului să se facă la livrare, iar cealaltă jumătate să o facem pe parcursul a șase rate lunare egale”, mai spune direcorul societății.

Așadar, în următoarele luni societatea de salubrizare se va focaliza pe producție, lucru pe care de altfel l-a făcut și până acum, dovedind că prin buna gospodărire se poate face și profit, chiar dacă uneori lucrurile au fost mai greoaie, importantă a fost reușita la final.

”Doresc să mulțumesc domnului primar, domnului viceprimar și întreg consiliului local pentru sprijinul pe care l-am avut. Din punctul meu de vedere, ca director, consider că am încheiat anul, cu bune sau mai puțin bune, una peste alta trăgând linie cred că am realizat foarte multe lucruri, atât pentru oraș cât și pentru societate. Această achiziție a putut fi făcută prin efortul comun al oamenilor, am avut cea mai de anvergură lucrare, anveloparea blocului 58 din 8 martie, reușind să ne încadrăm în termen și în manoperă iar această lucrare ne-a permis ca la această oră să putem face achiziția”, adaugă Doinița Maria Bălănesc.

Același lucru este de părere și primarul orașului Petrila, prezent la recepția utilajului, arătându-se pe deplin mulțumit de colaborarea pe care Primăria orașului Petrila a avut-o pe parcursul anului 2017 cu societatea de salubrizare.

”Vreau în primul rând să mulțumesc conducerii societății Edil Sal Prest și în special doamnei director pentru că, de când am înființat această societate, s-a ocupat în așa fel încât societatea să ajungă să înregistreze profit, la doar un an de la înființare, reușind ca din surse proprii să achiziționeze acest utilaj cu o valoare semnificativă, fiind însă foarte important pentru lucrările edilitar-gospodărești derulate în colaborare cu primăria. Vreau de asemenea să menționez faptul că meritul este al tuturor angajaților acestei societăți, cei care au înțeles că doar prin seriozitate, disciplină și responsabilitate se poate face performanță și au rămas mai departe după preluarea lor de la vechea societate. Afirm acest lucru pentru că la început au mai fost angajați care nu s-au putut integra și, din păcate sau poate din fericire, au plecat. Iată că noua conducere a societății a știut să gestioneze așa cum trebuie toate activitățile pe care le avea de realizat și acum s-a ajuns și la investiții ca acest utilaj”, a declarat primarul Vasile Jurca.

Desigur, acest utilaj va fi un sprijin important pentru societate, lucrări de pe parcursul anului 2017 nu au putut fi preluate tocmai din lipsa acestuia, iar închirierea unui astfel de utilaj nu era o oportunitate vizavi de cheltuieli.

”Pentru anul care vine ne putem proiecta activitatea pe partea de producție mult mai eficient, putem să luăm lucrări de o altă anvergură și atunci și profitul nostru va fi altul”, mai spune directorul societății de salubritate din Petrila.