Lecție de antreprenoriat, în cadrul proiectului ROSE, la colegiile din Petroșani

Home Educație Lecție de antreprenoriat, în cadrul proiectului ROSE, la colegiile din Petroșani
Lecție de antreprenoriat, în cadrul proiectului ROSE, la colegiile din Petroșani

Chiar dacă sărbătorile de iarnă se apropie cu repeziciune, iar vacanța multașteptată bate și ea la ușă, elevii Colegiului Tehnic “Dimitrie Leonida” Petroșani își continuă activitățile din cadrul proiectului R.O.S.E.

Unul dintre obiectivele principale ale acestui proiect îl reprezintă conștientizarea, în rândul elevilor, a importanței finalizării școlii. Astfel, sub egida „Educația este șansa ta”, profesorii Colegiului implicați în acest proiect, și-au propus să implice elevii în diverse activități extracurriculare. La invitația conducerii școlii și a consilierului educativ, prin bunăvoința Fundației Romanian Business Leaders în parteneriat cu Banca Transilvania ce desfășoară un program intitulat „Vreau sa fiu antreprenor!”, elevii au beneficiat  de o adevarată lecție de antreprenoriat la Sala de marmură a Primariei Municipiului Petroșani.

Elevilor de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” li s-au alăturat cei de la Colegiul de Informatică ”Carmen Sylva” și Colegiul Economic “Hermes”. Antrepenori cu ștate vechi, printre care amintim pe Lupu Dima, Toacă Ioan sau Marius Catrinoiu, care au onorat această întâlnire, au susținut prezentări și au răspuns întrebărilor, de multe ori incitante, ale tinerilor prezenți. Cu acest prilej elevii au înțeles cât de importante sunt cursurile, cât de importante sunt informațiile acumulate, dar mai ales au înțeles că în afaceri este nevoie de responsabilitate, multă muncă, corectitudine și spirit întreprinzător.