Campania Eurodiet ”Stop obezității, alege să trăiești sănătos!” continuă la Petroșani

Home Educație Campania Eurodiet ”Stop obezității, alege să trăiești sănătos!” continuă la Petroșani
Campania Eurodiet ”Stop obezității, alege să trăiești sănătos!” continuă la Petroșani

Campania de informare derulată de compania de nutriție Eurodiet, intitulată ”STOP obezității, alege să trăiești sănătos!”, continuă în județul Hunedoara. De data aceasta, în cadrul unei noi sesiuni de informare și măsurare a greutății corporale, cei vizați de specialiștii Eurodiet au fost adolescenți dintr-unul din colegiile de învățământ din municipiul Petroșani.

”În România, 3 din 10 copii şi adolescenţi sunt supraponderali şi 8% dintre ei sunt obezi. România ocupă locul al treilea în Europa în ceea ce priveşte obezitatea infantilă. Obezitatea nu apare la copii din cauza genelor, ci, mai degrabă, din cauza lipsei de responsabilitate şi de atenţie a părinţilor şi a nevoii de atenţie a copiilor. Din păcate, în zilele noastre, copiii nu mai beneficiază de suportul emoţional necesar la vârstele fragede, ceea ce îi determină să caute aceste nevoi în mâncare. De asemenea, apare o problemă atunci când în creşterea copilului părintele foloseşte mâncarea ca o recompensă”, spune Vlachos Fotis, director general Eurodiet.

Cunsocutul nutriționist apreciază că încurajarea și educarea copiilor, încă de la vârste fragede, pentru adoptarea unui stil de viață sănătos, poate avea efecte majore asupra calității vieții lor, dar mai ales asupra stării de sănătate.

Vă reamintim faptul că două unități de învățământ din municipiul Petroșani beneficiază gratuit de un proiect educațional derulat de Eurodiet România, în campania derulată sub sub genericul ”STOP obezității, alege să trăiești sănătos!”