Elevii de la Colegiul ”Mihai Viteazu” din Vulcan participanți la proiectele Erasmus, sunt mai bogați în cunoștințe profesionale și de cultură generală

Un grup de 10 elevi de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazu,, Vulcan, din cadrul specializării ”Tehnician în automatizări”,  au beneficiat, în primul semestru al acestui an școlar, de o serie de stagii de practică, derulate pe o perioadă de 3 săptămâni în Portugalia. Acest lucru a fost posibil în cadrul PROIECTULUI ERASMUS+, ACȚIUNEA CHEIE 1 , VET cu titlulMobilitate Erasmus pentru Stimularea Angajabilității Viitoare”.

Instruirea practică s-a desfășurat la CINEL (Centrul de formare profesională pentru industria electronică, energie, telecomunicații și tehnologia informației) din capitala Portugaliei, Lisabona. Pe parcursul celor 3 săptămâni, elevii au participat la activități practice în cadrul cărora au realizat lucrări practice specifice specializării. Profesorii coordonatori apreciază că dotarea cu echipamente performante și formatori bine pregătiți, au permis elevilor dezvoltarea unor abilități și competențe, de la dobândirea simplei încrederi în sine până la derularea unor activități creative, a unor competențe de comunicare în limbă străină, a unor competențe de comunicare în viața de zi cu zi într-un context cultural diferit și altele.

Programul de pregătire profesională a fost completat de un program cultural bine structurat, elevii având posibilitatea să  viziteze principalele obiective turistice din Lisabona și împrejurimile acesteia.

”Participarea în programul ERASMUS este o experienţă pe care niciun elev nu ar trebui să o rateze. Argumentele aparţin atât planului personal, cât şi profesional. Acest stagiu de pregatire te ajută să descoperi care este gradul tău de flexibilitate, cât de uşor te adaptezi la un nou stil de viaţă, la un nou sistem de învăţământ. Eşti pus în situaţia de a comunica şi de a interacţiona cu oameni noi, diferiţi din punct de vedere cultural. Această experientă te provoacă să te descurci de unul singur, departe de familie şi de vechii prieteni”, spune prof. Malivine Socaci, director al Colegiului ”Mihai Viteazu” din municipiul Vulcan.