O mie de euro strânşi de Avram Iancu, după ce a înotat 12 ore pentru un copil bolnav de cancer

Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut pentru performanţele sale de a traversa înot Canalul Mânecii şi fluviul Dunărea, de la izvoare la Marea Neagră, a reuşit să strângă o mie de euro la capătul unei acţiuni umanitare în care a înotat, timp de 12 ore, pentru a sprijini un copil bolnav de cancer din Petroşani.

Înotătorul şi-a încheiat acţiunea luni seara, la ora 21,00, după ce a parcurs, fără oprire, culoarele Bazinului Didactic din Petroşani, şi a scos la licitaţie casca şi ochelarii de înot pe care le-a folosit în august 2016, când a reuşit să traverseze înot Canalul Mânecii. Cele două obiecte au revenit unui bărbat din Craiova, care a oferit suma de 4.000 de lei pentru a intra în posesia lor.

„S-au mai strâns 640 de lei în puşculiţa în care au donat înotătorii de la bazinul de înot din Petroşani. Aşadar, 4.640 de lei (o mie de euro), în afară de banii depuşi direct în cont. Vă mulţumesc tuturor pentru donaţii”, a scris Avram Iancu pe pagina sa de socializare.

Sportivul din Petroşani a fost solicitat de prieteni să înoate 12 ore pentru a atrage atenţia asupra unui băieţel de şapte ani, din localitate, care a fost diagnosticat cu cancer şi este internat la un spital din Bucureşti.

„M-a impresionat mult soarta acestui copil care a fost diagnosticat cu o tumoră şi care are nevoie de tratamente şi intervenţii costisitoare pentru a avea o şansă la viaţă. Sunt tată şi ştiu ce înseamnă durerea părintească. După ce am anunţat această acţiune, copilul a fost vizitat de mai mulţi cu suflet, în Spitalul Marie Curie din Bucureşti”, a declarat luni, înainte de a începe să înoate, Avram Iancu.

Bibliotecarul Avram Iancu a reuşit în acest an performanţa de a înota 2.860 de kilometri, de la izvoarele Dunării până la vărsarea fluviului în Marea Neagră. El a devenit astfel primul om care a parcurs înot fluviul fără un costum de protecţie sau alte materiale ajutătoare.

Parcurgerea Dunării înot este a doua perfomanţă mondială a lui Avram Iancu. El a reuşit să traverseze înot şi Canalul Mânecii, pe 30 august 2016, fără să poarte costum de neopren, după 17 ore şi 54 de minute în care a parcurs 62 de kilometri prin apele reci care despart Franţa şi Marea Britanie.

AGERPRES