Lansările literare de la Biblioteca județeană se încheie în lumea poeziei lui Simion Cozmescu

Home Cultură Lansările literare de la Biblioteca județeană se încheie în lumea poeziei lui Simion Cozmescu
Lansările literare de la Biblioteca județeană se încheie în lumea poeziei lui Simion Cozmescu

Ultimele zile ale anului au adus iubitorilor de poezie din Deva un volum semnat de poetul Simion Cozmescu, „Cântecul măturătoarei de fluturi”, apărut la Editura Inspirescu din Satu Mare, în anul 2017.

Simion Cozmescu este din orașul Călan și iubește poezia, a scris poezie încă din anii săi cei mai tineri, de la 20 de ani, este un împătimit al versului, dar și un poet talentat. Acest talent i-a fost recunoscut de critici literari și de publicul iubitor de poezie de bună calitate. În anul 2010 a început să publice sistematic versuri în reviste de cultură și pe site-uri specializate.

Volumul „Cântecul măturătoarei de fluturi”, lansat în atmosfera primitoare a Sălii de Lectură a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cuprinde versuri de o mare originalitate, majoritatea de dragoste, caracterizate de un lirism bine dozat, cu imagini poetice care vădesc talentul autorului.

”Simion Cozmescu scrie o poezie modernă, originală, cu imagini uimitoare, care  rămân parcă întipărite în mintea cititorului  mult timp după ce a terminat de citit versurile. Imaginile se înșiră unele după altele și fac dovada sensibilității cu care poetul își construiește un univers poetic polimorf. Tema dragostei străbate ca un fir roșu toate poeziile, dar nu lipsesc nici marile interogații care îl frământă pe autorul lor. Acest volum este o mică bijuterie, o veritabilă carte de vizită a poetului care își deschide sufletul în fața celor care îi citesc versurile și îi pătrund toate înțelesurile, nu întotdeauna ușor de decriptat. Adevărații iubitori și cunoscători ai poeziei bune vor avea reale satisfacții la lectura poeziilor din acest volum”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.

Acesta apreciază că sunt impresionante frumusețea și originalitatea imaginilor plăsmuite de autorul acestei plachete, imagini care ne îndeamnă parcă să adunăm fluturii „roșii, albi, violeți, albaștri, galbeni, turcoaz și portocalii” și să recunoaștem că „suntem plânsul hoinar al lui Dumnezeu/lacrimi pe cărările lumii”.

”Întâlnirea cu poetul Simion Cozmescu a fost un prilej de bucurie și sperăm să revină cu noi volume de versuri la fel de reușite”, a mai spus Ioan Sebastian Bara.

La finalul lansării, poetul a oferit autografe doritorilor.