Numărul asistenților personali pentru persoanele cu handicap crește, în 2018, la Petroșani

Home Administrație Numărul asistenților personali pentru persoanele cu handicap crește, în 2018, la Petroșani

În cursul anului 2017, Administrația Locală de la Petroșani a asigurat resursele financiare pentru salarizarea unui număr de 103 asistenți personali pentru prsoanele cu hanicap. Potrivit unui proiect de hotărâre inițat de viceprimarul Nicolae Florin și însușit de Consiliul local al municipiului Petroșani, în anul 2018,numărul asistenților personali pentru pesoanele cu handicap de la Petroșani va crește la 130.

”În vederea asigurării dreptului la securitate socială, precum și a dreptului la ocrotirea sănătății și la educație, copiii cu handicap grav și persoanele adulte cu handicap grav beneficiază de asistent personal angajat de către autoritățile administrației publice locale, cu avizul DGASPC Hunedoara, pe baza recomandărilor din anchetele sociale întocmire de servicul de specialitte din cadrul Primăriei”, explică în nota de fundamentare, inițiatorul acestui proiect de hotărâre.

Potrivit deciziei adoptate de consilierii locali de la Petroșani, contactele de angajare a asistenților personali pentru persoanele cu handicap se încheie anual, pe perioadă determinată, în termen de maxim 30 de zile de la data întregistrării cererii, în baza prevedeilor legale n domeniu.

La data de 31 noiembrie 2017, potrivit evidenței statistice de la Direcția de Asistență Socială a Primăriei municipiului Petroșani, pe raza acestei localități erau înregistrate un număr de 443 persoane adulte și 57 minori cu handicap grav, fiind angajați 100 de asistenți personali, iar pentru celalți fiind acordate indemnizații lunare potrivit legii.