Impozitele locale rămân neschimbate la Petroșani în 2018. Taxa de colectare a deșeurilor crește însă ușor.

Home Administrație Impozitele locale rămân neschimbate la Petroșani în 2018. Taxa de colectare a deșeurilor crește însă ușor.

Modificările legislației fiscale adoptate în acest an de Guvern au generat temeri serioase cu privire la diminuarea fondurilor publice cuvenite autorităților locale, astfel încât mai mulți edili au luat în calcul inclusiv creșterea cuantumului impozitelor și taxelor locale, pentru a nu duce administrațiile locale în imposibilitatea de a mai derula investiții publice sau, mai rău, pentru a nu intra în incapacitate de plată și faliment.

Posibilitatea majorării impozitelor locale a fost luată în calcul și de Primăria municipiului Petroșani însă, într-un fina, în cadrul ședinței extraodinare de Consiliu local care a avut loc astăzi, proiectul inițiat de primarul Tiberiu Iacob Ridzi pentru aprbarea impozitelor locale nu prevede nici un fel de majorări pentru anul 2018.

În schimb, Consiliul local al municipiului Petroșani a fost obligat să majoreze ușor, cu un leu, cuantumul lunar al taxei  pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere. Astfel, acesta urmesză să fie din 2018, în cuantum lunar de 7 lei, față de 6 lei cât este în prezent. Potrivit explicațiilor prezentate de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, măsura este necesară ca urmare a costurilor de transort și depozitare a deșeurilor la deponeul de la Bârcea Mare.

”Costurile pe care le avem acum în ceea ce privește depozitarea deșeurilor, aproape s-au triplat. Astfel, anul trecut duceam gunoiul menajer la Horezu, unde tariful de depozitare era de 45 de lei/ tonă, acum avem obligația de a depune deșeurile menajere la deponeul ecologic de la Bârcea Mare unde tarifele de depozitare sunt de 165 de lei/ tonă”, a explicat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Proiectul de hotărâre inițiat în acest scop a  fost votat cu unanimitate de voturi de consilierii prezenți la ședința de astăzi.