Jandameria Hunedoara / Manifestările prilejuite de Crăciun şi Revelion, organizate în spaţiul public, s-au desfăşurat fără evenimente deosebite

Home Stiri la zi Jandameria Hunedoara / Manifestările prilejuite de Crăciun şi Revelion, organizate în spaţiul public, s-au desfăşurat fără evenimente deosebite

Potrivit unui raport al nspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara, pe timpul manifestaţiilor prilejuite de Sărbătorile de iarnă, peste 500 de jandarmi hunedoreni au fost prezenţi în locurile publice pentru a oferi cetăţenilor judeţului un climat de linişte şi siguranţă.

Astfel, în perioada 22 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, peste 260 de jandarmi au asigurat ordinea publică la 84 de manifestaţii cultural-artistice şi religioase, care s-au organizat în spaţiul public.

Prin activitatea desfăşurată de jandarmi, alături de reprezentanţii celorlalte instituţii cu atribuţii, pe timpul desfăşurării acestor manifestaţii nu s-au înregistrat evenimente deosebite.

Totodată în această perioadă, caracterizată de un aflux mare de turişti, peste 12.000 în staţiunile montane Straja, Parâng, Pasul Vâlcan, Câmpu lui Neag şi Râuşor şi pe traseele adiacente acestora precum şi în staţiunea balneoclimaterică Geoagiu-Băi, în zona Costeşti, pe valea Râului Mare, 250 de jandarmi montani au acţionat pentru menţinerea unui climat de linişte.

În perioada 22 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, jandarmii hunedoreni au aplicat 26 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.975 lei, pentru diverse fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice sau pentru exploatarea neconformă a pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement.

Totodată în această perioadă au fost constatate şi fapte de natură penală după cum urmează:

În data de 29 decembrie 2017, jandarmii au depistat o persoană care comercializa articole pirotehnice fără a avea autorizaţie necesară.În acest caz, jandarmii au întocmit actele de sesizare şi le-au înanintat Poliţiei Municipiului Deva pentru continuarea cercetărilor.

În data de 31 decembrie 2017, jandarmii montani de la Postul de Jandarmi Montan Straja au constatat 2 fapte de natură penală, una de distrugere şi una de lovire, fapte pentru care aceştia au întocmit documente de sesizare care au fost înaintate Poliţiei Municipiului Lupeni.

La misiunea de asigurare a ordinii publice cu ocazia manifestărilor de Revelion, în municipiul Deva, jandarmii au depistat 3 persoane care s-au încăierat.Aceştia au intervenit pentru aplanarea conflictului şi au întocmit documentele de sesizare cu privire la fapta prevăzută de art.198 Cod Penal.

De asemenea, jandarmii au mai intervenit pentru alte situaţii în urma a 9 apelurile pe numărul unic de urgenţă 112.