Taxele și impozitele locale se pot plăti la Lupeni din 12 ianuarie 2018

Home Administrație Taxele și impozitele locale se pot plăti la Lupeni din 12 ianuarie 2018
Taxele și impozitele locale se pot plăti la Lupeni din 12 ianuarie 2018

Cetățenii și agenții economici din municipiul Lupeni, care se grăbesc să-și achite impozitele și taxele locale, trebuie să știe să vor putea face acest lucru începând cu data de 12 ianuarie 2018.

Asta deoarece, potrivt unui anunț al Primăriei Lupeni, datorită operaţiunilor necesare închiderii anului fiscal 2017 şi implementării modificărilor prevăzute de Codul fiscal, activitatea cu publicul în cadrul Serviciului venituri buget local (impozite şi taxe locale) este suspendată din data de 28 decembrie 2017, urmând să fie reluată la finele săptămnii viitoare.

Între timp, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță informează că impozitele și taxele locale rămân nemodificate în 2018, față de nivelul anului precedent. Excepție face doar taxa lunară de salubritate, care crește în acest an de la 7,50 lei/persoană la 9,00 lei/persoană

În schimb, pentru plata cu anticipație a taxelor și impozitelor locale datorate de contribuabili pentru anul 2018, plată efectuată integral până pe 31 martie 2018, autoritățile locale din municipiul Lupeni au stabilit și o serie de bonificații, respectiv 10% pentru impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport. 

Pentru plata impozitelor ș taxelor locale în anul 2018, Primăria municipiului Lupeni a extins modalitățile de plată, oferind acum pe lângă modalitățile clasice de achitare la caseria Serviciului de Impozite și Taxe, posibilitatea achitării on-line a acestora, cu cardul sau prin transfer bancar.