O delegație a Consiliului județean Hunedoara deschide ”O Centură și Un Drum” în China

Home Administrație O delegație a Consiliului județean Hunedoara deschide ”O Centură și Un Drum” în China

O delegație a județului Hunedoara condusă de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, și prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, va efectua o vizită în China, la invitația conducerii Școlii de Afaceri Externe din Ningbo. Din delegație mai fac parte prof. Maria Ștefănie, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, prof. Alina Sîrbu, director al Liceului de Arte ”Sigismund Toduță” Deva și prof. Adela Mateș, director adjunct al Liceului de Arte ”Sigismund Toduță” Deva.

Deplasarea, realizată la inițiativa părții chineze, are scopul de a facilita strategia de dezvoltare ”O Centură și Un Drum” și de a întări cooperarea și schimburile dintre China și țările Central și Est Europene, precum și pentru a promova strânsa cooperare dintre regiunea Ningbo și județul Hunedoara.

Programul delegației hunedorene cuprinde, printre altele: o vizită la Școala de Afaceri Externe din Ningbo, discuții cu conducerea școlii și reprezentanții orașului, o întâlnire cu viceguvernatorul Provinciei ZHEJIANG în cadrul căreia se va discuta despre dezvoltarea unei secții de medicină tradițională chineză în cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, despre asigurarea condițiilor necesare pentru ca investitorii chinezi să investească în județul Hunedoara, despre stimularea turismului și a schimburilor în domeniul turismului între cele două regiuni. În cadrul deplasării mai este programată o vizită la Fabrica JILI de Autoturisme Made in China și o vizită în orașul Shanghai.

În data de 11 ianuarie 2018, delegația județului Hunedoara va fi prezentă la Beijing, la Ambasada României în China, unde va avea o întrevedere cu domnul ambasador Basil Constantinescu pe marginea oportunităților de colaborare dintre autoritățile chineze și Consiliul Județean Hunedoara pe teme concrete cum sunt dezvoltarea de relații economice cu finalizarea de investiții în zona noastră de competență administrativă, transfer de know-how în domeniul medicinei tradiționale chineze, posibilitatea dezvoltării schimburilor de tineri între Hunedoara și China în sfera educației.