Pârtii de schi gratuite pentru copii la Pasul Vîlcan

Home Administrație Pârtii de schi gratuite pentru copii la Pasul Vîlcan
Pârtii de schi gratuite pentru copii la Pasul Vîlcan

Începutul anului 2018 aduce redeschiderea pârtiilor din stațiunea turistică Pasul Vîlcan. Aici, potrivit viceprimarului municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, Administrația publică locală, împreună cu societatea de interes public local Pregoterm, fac tot posibilul pentru a activa zona turistică din Vulcan.

În acest scop, după cum informează Cristian Merișanu, de la începutul anului au fost redeschise pârtiile de schi din stațiune, iar instalațiile de teleschi funcționează în mod gratuit, pe toată durata vacanței de iarnă ale elevilor. ”Vrem să-i încurajăm astfel pe copii să înceapă acest frumos sport de iarnă care este schiul, cu atât mai mult cu cât în Pasul Vîlcan avem pârtii ușoare, accesibile celor care învață de schieze, iar pârtiile nu sunt atât de aglomerate ca în celelalte stațiuni din Valea Jiului. Venim și noi, administrația locală, în întâmpinarea celor care ne vizitează și oferim, pe toată durata vacanței copiilor, acces gratuit la instalațiile de teleschi. Ne dorim, desigur, prin aceste măsuri, să atragem și noi cât mai mulți turiști în această frumoasă destinație care este Pasul Vîlcan”, a declarat Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan.

În plus, tot de la nceputul anului, în Pasul Vîlcan a fost redeschis punctul de Apres Ski, unde turiștii pot consuma un ceai sau o cafea, dar și produse de fast-food. Programul locației de Apres Ski, care se află în imediata vecinătate a stației de întoarcere  a telegondolei, este zilnic între orele 10-16. 

Viceprimarul Vulcanului mai informează că accesul în stațiune este posibil în fecare zi cu instalația de telegondolă, al cărei program de funcționare pentru public este zilnic, între orele 9:30-16:40. Tariful unei curse dus-întors cu telegondola este de numai 10 lei, acesta fiind cel mai mic de acest fel din România.

Mai mult, în sezonul de iarnă din acest an, autoritățile locale de la Vulcan promit că în domeniul schiabil de la Pasul Vîlcan vor avea loc și o serie de evenimente dedicate sportivilor și turiștilor.