Primarul Vulcanului îl atenționează pe fostul lider PNL din localitate să retragă informațiile calomnioase la adresa instituției, răspândite pe rețelele de socializare

Home Administrație Primarul Vulcanului îl atenționează pe fostul lider PNL din localitate să retragă informațiile calomnioase la adresa instituției, răspândite pe rețelele de socializare
Primarul Vulcanului îl atenționează pe fostul lider PNL din localitate să retragă informațiile calomnioase la adresa instituției, răspândite pe rețelele de socializare

Ca urmare a publicării pe rețeaua publică Facebook a unor informații considerate drept false și rău-intenționate de către fostul președinte al Organizației locale PNL, Dan Constantin Marinescu, informații n care se face referire la numărul de angajați ai Primăriei Municipiului Vulcan și la cuantumul salariului viceprimarului municipiului Vulcan, Primăria municipiului Vulcan a emis astăzi un punct de vedere oficial pe marginea acestor subiecte.

Fostul lider liberal arăta, într-o postare făcută pe pagina personală de Facebook, că organigrama Primăriei Vulcan ar avea peste 500 de angajați. ”Oare câți știu că Primăria Vulcan are peste 500 de angajați? Într-un orășel in declin economic, într-o primărie unde nimeni nu știe ce e ala salariu minim iar alții sunt câte 2 sau 3 din familie, angajați…” a scris Marinescu pe rețeaua de socializare. Acesta a mai scris, printre altele, și că salariul viceprimarului municipiului Vulcan ar fi de peste 2300 de euro/lună dar și că în instituția administrație locale din Vulcan ar exista disensiuni între salariați și un climat de muncă neconform.

Din nevoia unei informări corecte a cetățenilor, Primăria municipiului Vulcan face, prin intermediul unei informări primite la redacțe, următoarele precizări:

1. Organigrama Primăriei Municipiului Vulcan aprobată de Consiliul Local totalizează 225 posturi, din care la momentul acestei informări sunt ocupate 174, în următoarea componență:
o Aparat administrativ;
o Poliție Locală;
o Evidența populației;
o Clubul Sportiv;
o Cantina Socială;
o Centrul de Educație și Cultură Șansa;
o Telegondola;
o Cinematograful Luceafărul.

2. Salariile tuturor angajaților Primăriei Municipiului Vulcan sunt aprobate de Consiliul Local, conform legii. Salariul pentru funcția de viceprimar este aprobat la nivel național, fiind același pentru toate localitățile cu rang de municipiu așa cum este și municipiul Vulcan.

3.Toate informațiile legate de modul de organizare și desfășurare a activității administrației publice locale sunt publice și pot fi obținute, conform normelor legale în vigoare prin solicitare directă adresată instituției noastre.
Lansarea în spațiul public de informații eronate legate de activitatea instituției noastre dăunează mai ales cetățenilor municipiului Vulcan, care au dreptul să fie informați corect.

În acest sens, priamrul municipiului Vulcan, ng. Gheorghe Ile îi solicită lui Dan Constantin Marinescu retragerea informațiilor false și rău-intenționate și înlocuirea acestora cu cele corecte, furnizate prin această Informare sau, după preferință personală, pe care le poate obține în urma unei adrese înaintată Primăriei municipiului Vulcan, conform termenelor legale în vigoare.

”Facem mențiunea că în temeiul legalității, ne rezervăm dreptul ca în cazul necorectării informațiilor false și rău-intenționate oferite publicului de către cetățeanul Dan Constantin Marinescu până în data de 15 ianuarie 2018, ne vom adresa instanței judecătorești. Subliniem încă o dată că administrația publică locală a municipiului Vulcan manifestă transparența activității față de toți cetățenii municipiului nostru și că astfel de încercări de atingere a imaginii instituției Primăriei municipiului Vulcan vor fi dezavuate de fiecare dată, din respect pentru cetățenii noștri și cu respectarea legilor care stau la baza activității noastre”, se mai arată în informarea de presă transmisă de Primăria din Vulcan.