Programul Zilei Culturii Naționale din 15 ianuarie 2018, la Deva

Home Cultură Programul Zilei Culturii Naționale din 15 ianuarie 2018, la Deva
Programul Zilei Culturii Naționale din 15 ianuarie 2018, la Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează și în acest an, în ziua de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, o manifestare culturală specială desfășurată sub genericul „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”. Este cea de-a IX-a ediție a acestei îndrăgite manifestări cultural-educative pe care o dedicăm an de an marelui nostru Eminescu.

”Este, de asemenea, prima activitate culturală pe care Biblioteca o organizează în anul Centenarului Marii Uniri de la 1918, activitate pusă sub semnul patriotismului marelui nostru poet. Versul pe care l-am ales drept generic sintetizează perfect dragostea profundă a poetului pentru România și dorința de a o vedea tot mai înfloritoare și mai demnă între națiunile lumii. Ca de obicei, toți cei care îl iubim pe Eminescu și vrem să ne amintim versurile sale nemuritoare ne vom aduna la statuia acestuia din Parcul Municipal „Cetate” în ziua de 15 ianuarie, după programul de mai jos”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

 PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR

15 ianuarie 2018

 Ora 1000 – Parcul Municipal „Cetate” Deva

– Evocarea Poetului Național;

– Moment muzical pe versuri eminesciene susținut de Asociația Corală „Sargeția”, solist Gheorghe Pop, dirijor prof. Nicolae Icobescu;

– Recital de poezie eminesciană susținut de actrițele Isabela Haşa şi Cristina Lazăr;

– Depunere de flori la statuia poetului.

Ora 1200Deva Mall, etajul 3, Salle d’Or:

– „Eminescu în eternitate”, concurs între elevii de la colegiile și liceele din Deva pe subiecte legate de viața și creația marelui nostru poet.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Sala de Lectură:

  • Expoziție de carte cu tematică eminesciană – opere de Eminescu și

cărți de istorie și critică literară.