Eminescu omagiat într-un spectacol de gală la Lupeni

Home Cultură Eminescu omagiat într-un spectacol de gală la Lupeni
Eminescu omagiat într-un spectacol de gală la Lupeni

Aniversarea celor 168 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu a fost marcată, la Lupeni, printr-un spectacol artistic de gală, susținut de membri ai Cenaclului cultural ”Pas cu pas” coordonat de prof. Petronela Baldovin, în parteneriat cu elevi ai Școlii gimnaziale nr. 2  – structură a Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” Lupeni și ai Școlii gimnaziale nr. 3.

Intitulat ”Să nu uităm de Eminescu”, spectacolul organizat pe data de 15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale – la Palatul Cultural Lupeni s-a bucurat, ca de fiecare dată, de un interes evident din partea publicului lupenean. Evoluția elevilor coordonați de profesorii Simona Chiroșca (Școala gimnazială nr. 2), Macarie Georgeta, Daniela Scutaru, Camelia Bană, Violeta Hărănguș, Lidia Miclea, Elena Duleanțu și Diana Meșter (Școala gimnazială nr. 2), precum și elevii cenaclului Pas cu pas condus de Petronela Baldovin, au încântat publicul cu frumoase versuri și cântece pe versurile Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu.

Spectacolul organizat la Lupeni de către Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni, dedicat marelui poet Mihai Eminescu a avut și o compoentă educațională competitivă, în cadrul evenimentului fiind organizat un concurs pentru copii cu întrebări despre viaţa, moartea, opera şi prietenii lui Eminescu.