Lupeneanca Diana Velicu, cel mai bun student român din străinătate, are nevoie de sprijin pentru a-și definitiva studiile în medicină în SUA

Diana Velicu din Lupeni – cel mai bun student român din străinătate, desemnat la începutul acestui an de Liga Studenților Români din Străintate, are nevoie de sprijin pentru a-și putea definitiva studiile în specializarea ortopedie dento-faciala al University of California Los Angeles (UCLA). Diana Velicu este primul român admis vreodată în acest program, cotat drept numărul 1 în Statele Unite ale Americii.

”Țelurile mele sunt să devin un foarte bun clinician, oferind cele mai bune tratamente pacienților mei, un educator pe măsura, pentru că eu consider că noi creștem prin faptul că îi învățăm și pe alții, iar în final, un bun cercetător, deoarece este nevoie în permanență de inovație în fiecare domeniu, această universitate oferindu-mi resursele necesare pentru a realiza performanțe notabile. Este o onoare pentru mine să duc numele României atât de departe! Din păcate, acceptarea mea în program vine cu eforturi financiare pe măsură, întrucât taxa de școlarizare se ridică la peste 70.000 de dolari pe an. Familia mea nu poate suporta asemenea costuri, iar creditele pentru studenți sunt limitate în România, cât și în Statele Unite. Apelez la bunavointa dumneavoastră pentru a mă ajuta să îmi realizez acest vis! Împreună putem face diferența! Vă multumesc pentru sprijin!”, spune Diana Velicu în prezentarea făcută pe pagina unei fundații prin intermediul căreia se derulează campania de donații în beneficul său.

Diana Beatrix Velicu este născută la Lupeni, în județul Hunedoara, unde și-a petrecut de altfel și primii 19 ani de viața. Dincolo de rezultatele sale la învățătură, apreciate de dascălii săi, Diana Velicu a fost și un component de bază al echipei de schi alpin a CSȘ Petroșani, subn efigia căruia a cucerit 6 titluri de campioană națională, fiind și componentă a Lotului Național si Olimpic și reprezentând România cu success la Festivalul Olimpic al Tineretului European. „Sportul este un element esențial de educație. Am învățat să lupt pentru orice victorie, dar mai important, să mă mândreasc cu numele României. Același spirit l-am păstratși în timpul studiilor de la Facultatea de Medicină Dentara, U.M.F „Carol Davila” București. În timpul studenției am fost bursieră datorită rezultatelor academice, premiata pentru inițiative în proiecte științifice și lider al studenților. De asemenea, am dezvoltat o pasiune către ramura Ortodonției și ortopediei dento-faciale, motiv pentru care m-am implicat activ în proiecte de cercetare, unele fiind premiate la congrese de specialitate. Interesul către educație și sistemul de sănătate m-au recomandat ca Vicepresedinte al European Dental Students’ Association și am participat la consultări la Parlamentul European. Performanțele obținute au fost recunoscute de către Uniunea Studentilor din România, care m-a onorat în cadrul Galei Studentului, cu titlul de „Studentul Anului la Medicină în 2016” și, recent, de Liga Studentilor Romani din Strainatate, care la începutul anului 2017 m-au desemnat printre cei 7 finaliști ai premiului „Studentul anului în Romania”, în primele zile ale anului 2018 fiind desemnată marea câștigătoare a aceleiași categorii”, spune despre sine, Diana Velicu.

Absolvirea studiilor univesitare i-au adus Dianeli Velicu și un „cadou” pe măsura, fiind admisă la programul de rezidențiat în Ortodonie și ortopedie dento-faciala al University of California Los Angeles (UCLA), ea fiind primul roman vreodata admis în acest program. Pentru a-l putea însă absolvi cu succes, Diana Velicu are acum nevoie de solidaritate și sprijin financiar din partea tuturor celor care pot și vor să o ajute. Donațiile pot fi făcute on line, prin intermediul sitului specializat de colectare a donațiilor: www.gofundme.com În acest scop, accesați linkul https://www.gofundme.com/diana-ucla , dațo click pe butonul ”Donate now” și urmați pași indicați de aplicație.