Florin Oancea: ”Nu am de gând să fac nicio înțelegere cu caracatița care a paralizat Primăria Deva”

În cadrul ședinței de miercuri, 17 ianuare 2018 a Consilului local Deva, primarul Florin Oancea a prezentat două prooecte de hotărâre prin care solicita forului legislativ local din municipiul Deva, schimbarea din funcție a celor doi viceprimari, aleși după alegerile din 2016. Din păcate, demersul primarului Devei a fost unul fără succes, deoarece, în lipsa consilierilor locali ai PSD care nu s-au prezentat la această ședință, nu exista cvorum pentru votarea celor două proiecte de hotărâre.

Decizia consilierilor locali ai PSD este dezavuată acum de primarul Oancea care spune că lipsa consilierilor PSD, cărora președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor le-ar fi interzis să participe la ședință, nu reprezintă altceva decât disprețul aleșilor social-democrați la adresa devenilor.

”O aritmetică simplă a votului îmi arăta că proiectele mele nu aveau cum să treacă de votul celor prezenți, fiind necesare două treimi din voturile consilierilor, adică 14 din 21. De ce nu le-am retras, știind că nu am sorți de izbândă? De ce nu am acceptat nicio combinație politică, nicio negociere la bucată cu oameni al căror trecut îi arată dispuși să facă astfel de negocieri?  Pentru a da un semnal foarte clar tuturor devenilor, consilierilor locali, politicienilor care se cred la butoane și încrengăturilor de interese nelegitime că eu nu am de gând să fac nicio înțelegere cu caracatița care a paralizat Primăria Deva. Nicio secundă! Și mă voi bate cu această caracatiță, indiferent câte lupte voi duce, câte victorii sau înfrângeri voi avea, până când devenii vor ști că nimeni nu-și mai bate joc de banii și de munca lor. E singura cale pe care voi merge”, spune primarul Florin Oancea.

Primarul Devei explică faptul că i-ar fi fost simplu, și-și pună eșarfa tricoloră pe piept și să citească discursuri omagiale, în timp ce în jurul său se fură, cu nerușinare, din banii devenilor. ”Să închid ochii și să fiu un primar de operetă? Să mă fac că nu văd și să fiu complice la fărădelegi? Asta nu o voi face niciodată, să vă intre bine în cap, tuturor combinatorilor politici și prăduitorilor care încă roiți în jurul Primăriei. Am o familie, am doi copii pe care vreau să-i cresc în acest oraș și care să nu plece privirea în pământ niciodată când se vorbește despre tatăl lor. Niciodată!”, a mai precizat primarul Florin Oancea. 

În același timp, pentru că nu a reușit să-i schimbe din funcție pe cei doi vicepremiari ai municipiului Deva, primarul Florin Oancea spune că-i va lăsa pe aceștia fără atribuții, chiar dacă va fi nevoit el însuși să lucreze mai mult, preluând responsabilitățile celor doi viceprimari.