Perspective de dezvoltare România-China, identificate de o delegație a județului Hunedoara în China

Home Administrație Perspective de dezvoltare România-China, identificate de o delegație a județului Hunedoara în China
Perspective de dezvoltare România-China, identificate de o delegație a județului Hunedoara în China

O delegaţie a judeţului Hunedoara condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, şi prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a efectuat la începutul acestei luni, o vizită în China, la invitaţia conducerii Şcolii de Afaceri Externe din Ningbo. Din delegaţie au făcut parte prof. Maria Ştefănie, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, prof. Alina Sîrbu, director al Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” Deva şi prof. Adela Mateş, director adjunct al Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” Deva.

Potrivit prefectului județului Hunedoara, deplasarea a făcut parte din demersurile realizate până în prezent pentru dezvoltarea cooperării între România și China, Ningbo – județul Hunedoara, în cadrul strategiei de cooperare internațională „O centură, un drum”, inițiată de guvernul chinez pentru a promova cooperarea între China și România și continuă acțiunile începute cu semnarea protocolului pentru înființarea Școlii Internaționale de Arte China-România, din octombrie 2016 și primirea vizitei Excelenței sale, Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București din luna mai 2017.

Iniţiativa „O centură, un drum”, cu titulatura completă Centura Economică a Drumului Mătăsii şi Drumul Mătăsii Maritim al secolului XXI, reprezintă o strategie „umbrelă” care grupează proiectele guvernului chinez în materie de investiţii, comerţ şi cooperare cu exteriorul, în vederea promovării conectivității şi parteneriatelor în spaţiul euro-afro-asiatic. Inițiativa contribuie la menținerea sistemului de liber schimb comercial în întreaga lume și a sistemelor economice deschise.

Evenimentul a fost relatat pe larg și în presa chineză, un articol în ziarul local din Ningbo tratând în amănunt vizita delegației din județul Hunedoara și întâlnirea cu viceprimarul orașului Ningbo, dar și perspectivele comune de dezvoltare în domeniul educației, turismului și afacerilor. Puteți vedea articolul din ziarul chinez Veixin urmând linkul de mai jos:
https://mp.weixin.qq.com/s/fS0Uu-XymfGf91mA-XV5iQ