Autorizațiile ISU de vedere !

Home Economie Autorizațiile ISU de vedere !
Autorizațiile ISU de vedere !

«Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu.»

Acesta este conținutul mesajului ce trebuie afișat pe panouri de înștiințare în locațiile neautorizate. În această categorie intră barurile, cluburile, discotecile, restaurantele, centrele comerciale, supermagazinele, hipermagazinele, teatrele, cinematografele, sălile polivalente, sălile de spectacole, hotelurile, motelurile, hostelurile, vilele turistice, cabanele și pensiunile.

Au intrat în vigoare noile prevederi ale legii 28/2018 privind apărarea împotriva incendiilor, care impun afișarea panourilor de înștiințare asupra clădirilor și spațiilor publice din categoria comerț, cultură și turism, care nu dețin autorizație de securitate de incendiu.

”Beneficiarii acestor construcții publice au obligația să realizeze și să amplaseze în dreptul intrărilor panouri de înștiințare, tipărite cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb, având conținutul: «Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu.» Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de până la 5.000 lei. Construcțiile publice care vor trebui să afișeze panourile de înștiințare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori și pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranță pentru prevenirea incendiilor”, spune lt.col. Viorel Demean, inspector șef al ISU Hunedoara.