Câteva sute de elevi din Deva au defilat prin oraş cu drapele, marcând Unirea Principatelor

Home Educație Câteva sute de elevi din Deva au defilat prin oraş cu drapele, marcând Unirea Principatelor
Câteva sute de elevi din Deva au defilat prin oraş cu drapele, marcând Unirea Principatelor

Câteva sute de elevi de la mai multe licee şi şcoli generale din municipiul Deva au defilat, marţi, prin oraş cu drapele tricolore pentru a marca momentul Unirii Principatelor Române, grupul oprindu-se pentru a depune o jerbă de flori la o placă memorială amplasată pe una dintre clădirile din centrul vechi, loc unde a fost găzduit Alexandru Ioan Cuza în drumul său spre exil din anul 1866.

Manifestarea a început în faţa statuii Împăratului Traian, din apropierea primăriei, după care participanţii au plecat încolonaţi spre locul unde au depus jerba de flori şi apoi spre sediul bibliotecii judeţene, unde s-au prins în Hora Unirii.

„Este al nouălea an când toţi cei prezenţi, cu mic, cu mare, s-au prins în tradiţionala şi îndrăgita Horă a Unirii, un cântec care nu cunoaşte vârstă şi care a fost iubit de zeci de generaţii de români”, a declarat Sebastian Bara, directorul bibliotecii judeţene, organizator principal al evenimentului.

Importanţa unirii de la 24 ianuarie 1859 le-a fost prezentată elevilor în cadrul unei evocări istorice care au avut loc în sala de lectură a bibliotecii, copiii care au răspuns corect la întrebările unui concurs fiind premiaţi cu diplome şi cărţi.

De asemenea, la sediul bibliotecii judeţene a fost pregătită o expoziţie de carte prin care este ilustrată Unirea Principatelor Române.

AGERPRES