2017, un alt an de succes pentru echipa de cercetători a prestigiosului INCD-INSEMEX de la Petroșani

Home Economie 2017, un alt an de succes pentru echipa de cercetători a prestigiosului INCD-INSEMEX de la Petroșani
2017, un alt an de succes pentru  echipa de cercetători a prestigiosului INCD-INSEMEX de la Petroșani

În buna tradiție a echipei din cadrul prestigiosului Institut Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă INCD INSEMEX din Petroșani, activitatea anului 2018 începe sub auspiciile anului precedent, un an care a consolidat imaginea INSEMEX în țară și în lume. Dincolo de nefericitele accidente de muncă de la exploatările miniere din Lupeni și Uricani sau cele consemnate în alte zone ale țării, pentru care cercetătorii de la INSEMEX au fost solicitați de autoritățile de anchetă să efectueze expertizele necesare pentru determinarea cauzelor care au produs aceste accidente de muncă, echipa de cercetători a INCD INSEMEX și-a continuat activitatea de cercetare, materializată în zeci de brevete de invenție și alte zeci de lucrări științifice prezentate și laureate la conferințe naționale și internaționale sau la saloanele de inventică din România și din alte state ale lumii.

În acest sens, este suficient să trecem în revistă doar faptul că, în cursul anului 2017, INCD-INSEMEX a fost prezent la următoarele evenimente naționale și internaționale de top din domeniul cercetării și inovării:

* PROINVENT 2017, cel mai mare salon de inventică din Transilvania, organizat, în perioada 22-24 martie la Cluj Napoca, unde echipele de cercetători ale INSEMEX Petroșani au obținut două Diplome de Excelență, însoțite de Medalia de aur ”Proinvent”.

* În perioada 29 martie – 2 aprilie, INSEMEX Petroşani a participat la al 45-lea Salon Internațional de Invenții de la Geneva – Elveția, considerat a fi cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii. În urma participării la concurs, INSEMEX Petroșani a obținut 2 medalii de aur, o medalie de argint precum și unul dintre cele 10 premii speciale.

*  Salonul Internațional de Inventică INNOVA Barcelona, desfășurat între 4 și 6 mai în capitala Calaloniei a adus alte două medalii de aur pentru lucrările prezentate, dar și un premiu special din partea „Technopol-Moscow” – The Science & Technology Association.

* Salonul Internaţional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” , manifestaţie organizată de Societatea Inventatorilor din Banat în perioada 7-9 iunie 2017 la Timișoara, a constituit prilejul altor medalii și distincții, obținute de cercetătorii INSEMEX pentru toate cele 8 lucrări prezentate.

* Lucrările apreciate în plan național și internațional au fost prezentate și la prima ediţie a „BURSEI NAŢIONALE A INVENŢIILOR ROMÂNEŞTI”, organizată de Ministerul Cercetării și Inovării în parteneriat cu Parlamentul Romaniei – Camera Deputaților și Camera de Comerț și Industrie a României, eveniment care a avut loc în data de 20.06.2017.

* Ca urmare a participării la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției Internaționale de Invenții – INVENTICA 2017, în perioada 28-30 iunie 2017 la Iași INCD INSEMEX  a primit medalii și distincții pentru toate cele 10 lucrări prezentate.

* Între 25 și 27 octombrie 2017 s-a desfășurat la Palatul Parlamentului o noua ediție a “Salonului Cercetării Romanești”. INCD INSEMEX Petroșani a participat la aceste manifestări științifice de prestigiu cu 5 invenții, apreciate în acest an cu medalii de aur și argint la saloane internaționale.

Toate aceste rezultate, la care se adaugă și cele de organizator al prestigiosului simpozion internațional pentru sănătate și securitate în muncă SESAM 2017 dar și de co-organizator al Concursului Național de Salvare Minieră, încununează activitatea unui an 2017 plin de realizări pentru echipa INCD-INSEMEX Petroșani, care anunță un nou an 2018 pe măsură.