Aplicații pentru mobil dezvoltate de studenții din Timișoara

Home Educație Aplicații pentru mobil dezvoltate de studenții din Timișoara
Aplicații pentru mobil dezvoltate de studenții din Timișoara

Sesiunea de comunicări pentru aplicații mobile din UPT, ediția a 6-a este o competiție dedicată aplicațiilor mobile fiind concepută pentru studenții de la calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara. Aceasta își propune  să crească și să-i atragă pe tinerii pasionați de programare, atât din Timișoara, cât și de la nivel național.

Pentru ediția 2018, studenții de la Universitatea Politehnica Timișoara au dezvoltat 40 de proiecte, dintre care 19 au fost selectate pentru a fi prezentate în fața unui juriu de specialitate format din antreprenori și specialiști în domeniul programării de aplicații mobile. Jurizarea a avut loc în data de 29 ianuarie 2018.

Câștigătorii celor două secțiuni au fost :

  • Secțiunea Utility & Lifestyle Apps
  1. Zoran Zomboraț, Raul-Marin Stoin – File Sharing
  2. Alexandru Marinescu, Amelia Munteanu – High Android Benchmark
  3. Aleksandar Noveski – Site Visitor
  • Secțiunea Entertainment Apps
  1. Andrei Heidelbacher – Algoventure
  2. Darian Velciov – Arcade Meltdown
  3. Gyorgy Kolumban, ZsofiaUlkei – Creepy Paint.

Locurile 1 de la fiecare secțiune au fost recompensate cu câte un bilet de intrare la Mobile World Congress (în valoare de 800 de euro fiecare), cel mai important eveniment în domeniul tehnologiei Mobile, care va avealoc la sfârșitul lunii februarie, la Barcelona. Premiile au fostoferite de ARIES-TM.

Juriul a apreciat ediția din acest an ca fiind cea mai reușită de până acum, iar proiectele realizate de studenți reprezintă un prim pas către un viitor StartUp. De altfel, într-o etapă viitoare vor fi selectate 5 – 10 proiecte cu potențial de business, dintre cele prezentate, pentru a fi dezvoltate.